Een opvallende uitspraak want het Sportcomité heeft zich in deze zaak nog niet uitgesproken. De ex-Rode Duivel was zaterdag door het lint gegaan tijdens de competitiewedstrijd die zijn club met 2-4 verloor tegen Beerschot en werd naar de tribunes verwezen.

Schorsing

Maandag had het bondsparket hem daarvoor een schorsing van drie weken en 300 euro boete voorgesteld. Van der Elst ging daar niet mee akkoord, maar het Sportcomité nam geen beslissing in de zaak omdat het scheidsrechtersrapport niet tijdig op de bond aankwam.

Beroep

Jacques De Ketelaere, de voorzitter van het Sportcomité, besliste dan om de zaak uit te stellen tot dinsdag 25 oktober. Het bondsparket was daar niet mee akkoord en ging tegen die beslissing in beroep, zodoende het Beroepscomité op vrijdag al een uitspraak kon doen.

Ook het dossier van Brussels-speler Davide Grassi kon zo behandeld worden. Het Beroepscomité oordeelde dat de uitsluiting afgelopen weekend tegen Wetteren voldoende was. (Belga/EE)

Een opvallende uitspraak want het Sportcomité heeft zich in deze zaak nog niet uitgesproken. De ex-Rode Duivel was zaterdag door het lint gegaan tijdens de competitiewedstrijd die zijn club met 2-4 verloor tegen Beerschot en werd naar de tribunes verwezen. Schorsing Maandag had het bondsparket hem daarvoor een schorsing van drie weken en 300 euro boete voorgesteld. Van der Elst ging daar niet mee akkoord, maar het Sportcomité nam geen beslissing in de zaak omdat het scheidsrechtersrapport niet tijdig op de bond aankwam. Beroep Jacques De Ketelaere, de voorzitter van het Sportcomité, besliste dan om de zaak uit te stellen tot dinsdag 25 oktober. Het bondsparket was daar niet mee akkoord en ging tegen die beslissing in beroep, zodoende het Beroepscomité op vrijdag al een uitspraak kon doen. Ook het dossier van Brussels-speler Davide Grassi kon zo behandeld worden. Het Beroepscomité oordeelde dat de uitsluiting afgelopen weekend tegen Wetteren voldoende was. (Belga/EE)