Was Michel Louwagie niet de man die een jaar of vijf geleden zei dat Gent niet meer investeerde in de jeugd omdat het toch allemaal niets opleverde? Dat is nu eens een vraag waar de manager zat op te wachten.

"Ik lees in Sport/Voetbalmagazine dat de burgemeester vindt dat we meer uit de jeugd moeten halen. Welnu: met veel plezier," aldus Louwagie. "Maar dan hebben we meer terreinen nodig. We hebben hier nu vier - weliswaar fantastische - oefenvelden voor A-kern én jeugd. Ik hoor dat Kortrijk er acht heeft."

Het is de bedoeling dat het oefencomplex aan de Warmoezeniersweg straks alleen voor de jeugd gebruikt wordt. Verder langs de straat, tussen de E17 en de schaatspiste Kristallijn, heeft de Gentse schepen van sport Christophe Peeters de club een nieuw complex beloofd met oefenvelden waar de 'betaalde' spelers in de toekomst gaan trainen: de beloften en het eerste elftal.

"Voor 2012 is ons dat beloofd", zegt Louwagie nog. (GF)

Was Michel Louwagie niet de man die een jaar of vijf geleden zei dat Gent niet meer investeerde in de jeugd omdat het toch allemaal niets opleverde? Dat is nu eens een vraag waar de manager zat op te wachten. "Ik lees in Sport/Voetbalmagazine dat de burgemeester vindt dat we meer uit de jeugd moeten halen. Welnu: met veel plezier," aldus Louwagie. "Maar dan hebben we meer terreinen nodig. We hebben hier nu vier - weliswaar fantastische - oefenvelden voor A-kern én jeugd. Ik hoor dat Kortrijk er acht heeft." Het is de bedoeling dat het oefencomplex aan de Warmoezeniersweg straks alleen voor de jeugd gebruikt wordt. Verder langs de straat, tussen de E17 en de schaatspiste Kristallijn, heeft de Gentse schepen van sport Christophe Peeters de club een nieuw complex beloofd met oefenvelden waar de 'betaalde' spelers in de toekomst gaan trainen: de beloften en het eerste elftal. "Voor 2012 is ons dat beloofd", zegt Louwagie nog. (GF)