Enkele maanden geleden ontsloeg Charleroipreses Abbas Bayat zijn neef Mogi Bayat. Sindsdien vechten de twee een persoonlijke vete uit. Oud-speler en huidig spelersmakelaar Didier Frenay raakte daar ongelukkig bij betrokken en doet nu een boekje open over Abbas Bayat. De reden waarom Abbas zijn neef aan de deur zette, was dat die zich rechten toe-eigende die hij niet bezat. Mogi deed aan belangenvermenging - zo luidde het bij de voorzitter. "Is het niet vreemd Mogi enkele dagen na zijn ontslag al spelersmakelaar werd?"

Didier Frenay, die met zijn bedrijf Star Factory lang de transfers voor Charleroi regelde, erkent dat Mogi Bayat zich misschien ten onrechte uitgaf als de algemeen manager van Charleroi, maar, zegt hij: "Niemand mocht er om het even wat. Mogi kreeg zelfs niet het recht om een handtekening te zetten. Al zeven jaar lang moet men zelfs voor de aankoop van een stylo een fax sturen naar Abbas Bayat om toestemming te vragen."

Frenay kwam zelf op de zwarte lijst terecht toen hij hem een mail stuurde waarin hij vermeldde te willen samenwerken met Mogi Bayat. Hij kreeg prompt antwoord van Abbas dat hij voortaan persona non grata was op Charleroi. Frenay: "Abbas heeft zelfs geweigerd om Star Factory een aanzienlijke som geld te betalen, zogezegd omdat Mogi nu met ons samenwerkt. Nu werkt Abbas met een andere agent, die voor zover ik weet niet eens gerechtigd is om overal in België te werken."

Door de kritiek die Frenay nu van Bayat krijgt, heeft hij besloten om te reageren: "We hebben voor Charleroi Akpala verkocht, Christ, Dufer, Negouai, Camus, Joneleit, Guédioura, Mujangi Bia en Théréau zelfs twee keer. Dat heeft de club 12 à 14 miljoen euro opgebracht. Bayat heeft de neiging om dat nogal eens te vergeten. Kijk, het is een intelligente zakenman, maar hij kent niks - ik herhaal: niks - van voetbal. Het is niet omdat je af en toe op tv een paar matchen uit de Premier League bekijkt, dat je direct een specialist bent. Nochtans heeft hij vaak persoonlijk zijn veto gesteld tegen dossiers die Mogi en Raymond Mommens aanbrachten: Ivan Perisic kon gekocht worden voor 200.000 euro. Niet goed genoeg. Tom De Sutter werd hem al aanbevolen voor die naar Cercle ging: te slecht. Idem voor Christopher Samba van Blackburn, die nu 12 miljoen euro waard is en in de belangstelling staat van Arsenal. Het woord respect is Abbas Bayat vreemd. Hoe vaak heb ik niet gehoord: 'Je doet wat ik zeg of je vliegt buiten!' Hij leidt de club regelrecht naar de afgrond."

Toen we Abbas Bayat belden voor een reactie, luidde het simpel: "Ik ontken alles wat Fenay zegt."

(Stéphane Vande Velde)

Enkele maanden geleden ontsloeg Charleroipreses Abbas Bayat zijn neef Mogi Bayat. Sindsdien vechten de twee een persoonlijke vete uit. Oud-speler en huidig spelersmakelaar Didier Frenay raakte daar ongelukkig bij betrokken en doet nu een boekje open over Abbas Bayat. De reden waarom Abbas zijn neef aan de deur zette, was dat die zich rechten toe-eigende die hij niet bezat. Mogi deed aan belangenvermenging - zo luidde het bij de voorzitter. "Is het niet vreemd Mogi enkele dagen na zijn ontslag al spelersmakelaar werd?" Didier Frenay, die met zijn bedrijf Star Factory lang de transfers voor Charleroi regelde, erkent dat Mogi Bayat zich misschien ten onrechte uitgaf als de algemeen manager van Charleroi, maar, zegt hij: "Niemand mocht er om het even wat. Mogi kreeg zelfs niet het recht om een handtekening te zetten. Al zeven jaar lang moet men zelfs voor de aankoop van een stylo een fax sturen naar Abbas Bayat om toestemming te vragen." Frenay kwam zelf op de zwarte lijst terecht toen hij hem een mail stuurde waarin hij vermeldde te willen samenwerken met Mogi Bayat. Hij kreeg prompt antwoord van Abbas dat hij voortaan persona non grata was op Charleroi. Frenay: "Abbas heeft zelfs geweigerd om Star Factory een aanzienlijke som geld te betalen, zogezegd omdat Mogi nu met ons samenwerkt. Nu werkt Abbas met een andere agent, die voor zover ik weet niet eens gerechtigd is om overal in België te werken." Door de kritiek die Frenay nu van Bayat krijgt, heeft hij besloten om te reageren: "We hebben voor Charleroi Akpala verkocht, Christ, Dufer, Negouai, Camus, Joneleit, Guédioura, Mujangi Bia en Théréau zelfs twee keer. Dat heeft de club 12 à 14 miljoen euro opgebracht. Bayat heeft de neiging om dat nogal eens te vergeten. Kijk, het is een intelligente zakenman, maar hij kent niks - ik herhaal: niks - van voetbal. Het is niet omdat je af en toe op tv een paar matchen uit de Premier League bekijkt, dat je direct een specialist bent. Nochtans heeft hij vaak persoonlijk zijn veto gesteld tegen dossiers die Mogi en Raymond Mommens aanbrachten: Ivan Perisic kon gekocht worden voor 200.000 euro. Niet goed genoeg. Tom De Sutter werd hem al aanbevolen voor die naar Cercle ging: te slecht. Idem voor Christopher Samba van Blackburn, die nu 12 miljoen euro waard is en in de belangstelling staat van Arsenal. Het woord respect is Abbas Bayat vreemd. Hoe vaak heb ik niet gehoord: 'Je doet wat ik zeg of je vliegt buiten!' Hij leidt de club regelrecht naar de afgrond." Toen we Abbas Bayat belden voor een reactie, luidde het simpel: "Ik ontken alles wat Fenay zegt." (Stéphane Vande Velde)