AC Milan maakt zijn diepste sportieve crisis in jaren door en ziet in de Spanjaard Josep 'Pep' Guardiola de uitgelezen persoon om de club daaruit te halen, zo lijkt het. De Italiaanse krant La Repubblica schrijft dat de Rossoneri de ex-trainer van FC Barcelona een contract voor vier jaar met een salaris van zes miljoen euro per jaar hebben aangeboden.

Volgens de krant is Milaneigenaar Silvio Berlusconi zelf naar New York gereisd, waar Guardiola met zijn familie het sabbatjaar dat hij na zijn vertrek bij Barça inlaste doorbrengt, om hem ervan te overtuigen op het voorstel in te gaan.

AC Milan, tegenstander van Anderlecht in de Champions League, liet in de zomer topspelers als Ibrahimovic, Thiago Silva en Cassano vertrekken om de loonkost te drukken maar is momenteel pas twaalfde in de Serie A, met zeven punten uit zeven wedstrijden.

Vicevoorzitter Adriano Galliani drukte na de nederlaag bij stadsrivaal Inter (0-1) nog zijn vertrouwen in trainer Massimo Allegri uit, maar diens lot hangt aan een zijden draadje. Naast Guardiola worden ook Roberto Baggio en Paolo Maldini als mogelijk opvolgers genoemd. (KVDA)

AC Milan maakt zijn diepste sportieve crisis in jaren door en ziet in de Spanjaard Josep 'Pep' Guardiola de uitgelezen persoon om de club daaruit te halen, zo lijkt het. De Italiaanse krant La Repubblica schrijft dat de Rossoneri de ex-trainer van FC Barcelona een contract voor vier jaar met een salaris van zes miljoen euro per jaar hebben aangeboden. Volgens de krant is Milaneigenaar Silvio Berlusconi zelf naar New York gereisd, waar Guardiola met zijn familie het sabbatjaar dat hij na zijn vertrek bij Barça inlaste doorbrengt, om hem ervan te overtuigen op het voorstel in te gaan. AC Milan, tegenstander van Anderlecht in de Champions League, liet in de zomer topspelers als Ibrahimovic, Thiago Silva en Cassano vertrekken om de loonkost te drukken maar is momenteel pas twaalfde in de Serie A, met zeven punten uit zeven wedstrijden. Vicevoorzitter Adriano Galliani drukte na de nederlaag bij stadsrivaal Inter (0-1) nog zijn vertrouwen in trainer Massimo Allegri uit, maar diens lot hangt aan een zijden draadje. Naast Guardiola worden ook Roberto Baggio en Paolo Maldini als mogelijk opvolgers genoemd. (KVDA)