Het wordt daar stilaan een trainerskerkhof bij AC Milan. Nadat eind vorig seizoen clublegende Gennaro Gattuso bedankt werd voor bewezen diensten, werd zijn Maco Giampaolo vandaag alweer ontslagen en vervangen door Stefano Pioli. Giampaolo werd nochtans met hoge verwachtingen voorgesteld tijdens de zomer. Hij had het Sampdoria van Dennis Praet namelijk enkele seizoenen op rij naar de linkerkolom kunnen leiden met leuk en attractief voetbal.

Bij Milan, dat terug naar de Italiaanse top wil gaan, lukte het de eerste maanden niet en daar betaalt de trainer, zoals vaak, de rekening voor. AC Milan staat namelijk pas dertiende met 9 op 21 en al op 10 punten van leider Juventus. Als opvolger werd eerst gedacht aan Luciano Spaletti, die vorig seizoen nog Inter coachte, maar die bleek onhaalbaar door een doorlopende verbintenis aan de Nerazzuri. Dan maar de 53-jarige Stefano Pioli. De Italiaan werkte tot vorig jaar bij Fiorentina en was daarvoor nog coach van onder meer Palermo, Lazio en rivaal Inter.

Lees ook:

AC Milan weet het niet meer

Het wordt daar stilaan een trainerskerkhof bij AC Milan. Nadat eind vorig seizoen clublegende Gennaro Gattuso bedankt werd voor bewezen diensten, werd zijn Maco Giampaolo vandaag alweer ontslagen en vervangen door Stefano Pioli. Giampaolo werd nochtans met hoge verwachtingen voorgesteld tijdens de zomer. Hij had het Sampdoria van Dennis Praet namelijk enkele seizoenen op rij naar de linkerkolom kunnen leiden met leuk en attractief voetbal. Bij Milan, dat terug naar de Italiaanse top wil gaan, lukte het de eerste maanden niet en daar betaalt de trainer, zoals vaak, de rekening voor. AC Milan staat namelijk pas dertiende met 9 op 21 en al op 10 punten van leider Juventus. Als opvolger werd eerst gedacht aan Luciano Spaletti, die vorig seizoen nog Inter coachte, maar die bleek onhaalbaar door een doorlopende verbintenis aan de Nerazzuri. Dan maar de 53-jarige Stefano Pioli. De Italiaan werkte tot vorig jaar bij Fiorentina en was daarvoor nog coach van onder meer Palermo, Lazio en rivaal Inter.Lees ook:AC Milan weet het niet meer