Op de officiële presentatie in Moskou zei Advocaat dat hij als bondscoach van Rusland het werk van zijn voorganger en landgenoot Guus Hiddink wil voortzetten.

Van Advocaat wordt verwacht dat hij Rusland naar het EK 2012 (Polen en Oekraïne) en het WK 2014 (Brazilië) loodst. De Russen konden zich niet kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika.

De 62-jarige Nederlander stapte onlangs op als bondscoach van België. Die baan combineerde hij het afgelopen halfjaar met het interim-trainerschap bij AZ Alkmaar in Nederland.

In Rusland leidde Advocaat eerder al Zenit Sint-Petersburg naar de landstitel en de UEFA Cup.

Op de officiële presentatie in Moskou zei Advocaat dat hij als bondscoach van Rusland het werk van zijn voorganger en landgenoot Guus Hiddink wil voortzetten. Van Advocaat wordt verwacht dat hij Rusland naar het EK 2012 (Polen en Oekraïne) en het WK 2014 (Brazilië) loodst. De Russen konden zich niet kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika. De 62-jarige Nederlander stapte onlangs op als bondscoach van België. Die baan combineerde hij het afgelopen halfjaar met het interim-trainerschap bij AZ Alkmaar in Nederland. In Rusland leidde Advocaat eerder al Zenit Sint-Petersburg naar de landstitel en de UEFA Cup.