De toernooidata alsook de data van de kwalificatiewedstrijden voor het tweejaarlijkse toernooi zullen pas later gecommuniceerd worden. "De volksgezondheid is op dit moment de absolute prioriteit", vertelde CAF-voorzitter Ahmad Ahmad tijdens een persconferentie. "Bovendien is in vele landen op het Afrikaanse continent de piek van het coronavirus nog niet bereikt."

Het lag binnen de verwachtingen dat de Africa Cup zou worden uitgesteld, ook al omdat het toernooi anders in hetzelfde jaar als het EK en de Copa America zou worden gespeeld. In plaats van de Africa Cup wordt in januari komend jaar in Kameroen het African Nations Championship georganiseerd, een landentoernooi waaraan enkel spelers mogen deelnemen die als clubvoetballer in eigen land actief zijn.

De Afrikaanse Champions League en de Confederation Cup, het equivalent van respectievelijk CL en Europa League, worden in september hervat in een Final Four. Voor de Champions League moet er nog een gastland aangeduid worden, voor de Confederation Cup is dat Marokko. De Africa Cup voor vrouwen van dit jaar werd volledig geannuleerd. Ook de CAF Awards gaan dit jaar niet door.

Om de financiële gevolgen van de coronacrisis helpen op te vangen besloot de Afrikaanse Voetbalconfederatie 16,2 miljoen dollar vrij te maken voor de lidstaten. Elke aangesloten voetbalbond krijgt zo ongeveer 300.000 dollar.

De toernooidata alsook de data van de kwalificatiewedstrijden voor het tweejaarlijkse toernooi zullen pas later gecommuniceerd worden. "De volksgezondheid is op dit moment de absolute prioriteit", vertelde CAF-voorzitter Ahmad Ahmad tijdens een persconferentie. "Bovendien is in vele landen op het Afrikaanse continent de piek van het coronavirus nog niet bereikt." Het lag binnen de verwachtingen dat de Africa Cup zou worden uitgesteld, ook al omdat het toernooi anders in hetzelfde jaar als het EK en de Copa America zou worden gespeeld. In plaats van de Africa Cup wordt in januari komend jaar in Kameroen het African Nations Championship georganiseerd, een landentoernooi waaraan enkel spelers mogen deelnemen die als clubvoetballer in eigen land actief zijn. De Afrikaanse Champions League en de Confederation Cup, het equivalent van respectievelijk CL en Europa League, worden in september hervat in een Final Four. Voor de Champions League moet er nog een gastland aangeduid worden, voor de Confederation Cup is dat Marokko. De Africa Cup voor vrouwen van dit jaar werd volledig geannuleerd. Ook de CAF Awards gaan dit jaar niet door. Om de financiële gevolgen van de coronacrisis helpen op te vangen besloot de Afrikaanse Voetbalconfederatie 16,2 miljoen dollar vrij te maken voor de lidstaten. Elke aangesloten voetbalbond krijgt zo ongeveer 300.000 dollar.