Ahmed Hassan (ex-Anderlecht) speelde tegen Nigeria zijn 179e interland voor Egypte, een nieuw record.Als recordhouder van het aantal gespeelde officiële interlands stoot Hassan (36) de Saudische doelman Mohamd Al-Deayea van de troon. Hij kwam aan 178 interlands.

Hassan, tussen 2006 en 2008 de 'Farao van het Astridpark' bij Anderlecht en momenteel op de loonlijst bij Zamalek, begon zijn internationale carrière in december 1995. Woensdag tegen Nigeria (1-0 winst) viel hij een klein kwartier voor tijd in.

Zelf dacht Hassan het record maandag al gebroken te hebben door te spelen in de oefenpot tegen Zambia, maar de Afrikanen draafden met een selectie van U23 op, waardoor de FIFA het duel niet als een officiële interland bestempelde. (KVDA)

Ahmed Hassan (ex-Anderlecht) speelde tegen Nigeria zijn 179e interland voor Egypte, een nieuw record.Als recordhouder van het aantal gespeelde officiële interlands stoot Hassan (36) de Saudische doelman Mohamd Al-Deayea van de troon. Hij kwam aan 178 interlands. Hassan, tussen 2006 en 2008 de 'Farao van het Astridpark' bij Anderlecht en momenteel op de loonlijst bij Zamalek, begon zijn internationale carrière in december 1995. Woensdag tegen Nigeria (1-0 winst) viel hij een klein kwartier voor tijd in. Zelf dacht Hassan het record maandag al gebroken te hebben door te spelen in de oefenpot tegen Zambia, maar de Afrikanen draafden met een selectie van U23 op, waardoor de FIFA het duel niet als een officiële interland bestempelde. (KVDA)