Na een vergadering van ruim viereneenhalf uur besloot de ledenraad van Ajax om het vertrouwen in de raad van commissarissen volledig op te zeggen. Ze adviseerden de vier leden (voorzitter Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en ex-international Edgar Davids) om vrijwillig op te stappen. Het komt er dus op neer dat de ledenraad de kant van Johan Cruijff kiest.

Wat dat concreet betekent voor de toekomstige contracten van Louis van Gaal als algemeen directeur en Danny Blind als technisch directeur is vooralsnog onduidelijk. Het advies van de ledenraad is immers niet bindend. Maar het zal wel door het benoemde interim-bestuur worden ingebracht bij de aandeelhoudersvergadering.

De eerstvolgende meeting zal plaatsvinden op 12 december, waardoor niet kan worden voldaan aan de wettelijke verplichting om de agenda zes weken van te voren te bepalen. De nv Ajax zal dan ook een buitengewone aandeelhoudersvergadering moeten uitroepen om knopen te kunnen doorhakken. De leden van Ajax hebben in totaal 73 procent van de aandelen in handen, waardoor dat normaal gesproken een formaliteit betekent. Als de raad van commissarissen ook werkelijk wordt weggestuurd, dan zal de ondernemerskamer van het gerechtshof een nieuwe moeten samenstellen. (FV)

Na een vergadering van ruim viereneenhalf uur besloot de ledenraad van Ajax om het vertrouwen in de raad van commissarissen volledig op te zeggen. Ze adviseerden de vier leden (voorzitter Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en ex-international Edgar Davids) om vrijwillig op te stappen. Het komt er dus op neer dat de ledenraad de kant van Johan Cruijff kiest. Wat dat concreet betekent voor de toekomstige contracten van Louis van Gaal als algemeen directeur en Danny Blind als technisch directeur is vooralsnog onduidelijk. Het advies van de ledenraad is immers niet bindend. Maar het zal wel door het benoemde interim-bestuur worden ingebracht bij de aandeelhoudersvergadering. De eerstvolgende meeting zal plaatsvinden op 12 december, waardoor niet kan worden voldaan aan de wettelijke verplichting om de agenda zes weken van te voren te bepalen. De nv Ajax zal dan ook een buitengewone aandeelhoudersvergadering moeten uitroepen om knopen te kunnen doorhakken. De leden van Ajax hebben in totaal 73 procent van de aandelen in handen, waardoor dat normaal gesproken een formaliteit betekent. Als de raad van commissarissen ook werkelijk wordt weggestuurd, dan zal de ondernemerskamer van het gerechtshof een nieuwe moeten samenstellen. (FV)