Bij Fortuna moest Dario Van den Buijs (zoon van Stan Van den Buijs) na vijf minuten naar de kant, Thibaud Verlinden (zoon van Danny Verlinden) mocht tijdens de rust in de kleedkamers blijven. Fortuna Sittard staat 12e met 37 punten.

Ajax Amsterdam won de topper van de 30e speeldag van AZ Alkmaar met 2-0 en is resoluut op weg naar de landstitel in Nederland.

Officieel moet Ajax nog minimaal een weekje wachten, maar de club uit Amsterdam kan de landstitel niet meer ontglippen. De koploper kan alleen nog in theorie achterhaald worden door PSV. Ajax heeft een voorsprong van 12 punten op de nummer 2 uit Eindhoven, met nog vier competitieduels te spelen. Op basis van een beter doelsaldo van maar liefst 33 treffers mogen de Amsterdammers zich officieus kampioen noemen. De 35e landstitel is ook officieel een feit als Ajax komende zondag minimaal gelijk speelt tegen FC Emmen.

Ajax werd aangemoedigd door 7.500 fans op de tribune.

Bij Fortuna moest Dario Van den Buijs (zoon van Stan Van den Buijs) na vijf minuten naar de kant, Thibaud Verlinden (zoon van Danny Verlinden) mocht tijdens de rust in de kleedkamers blijven. Fortuna Sittard staat 12e met 37 punten. Ajax Amsterdam won de topper van de 30e speeldag van AZ Alkmaar met 2-0 en is resoluut op weg naar de landstitel in Nederland. Officieel moet Ajax nog minimaal een weekje wachten, maar de club uit Amsterdam kan de landstitel niet meer ontglippen. De koploper kan alleen nog in theorie achterhaald worden door PSV. Ajax heeft een voorsprong van 12 punten op de nummer 2 uit Eindhoven, met nog vier competitieduels te spelen. Op basis van een beter doelsaldo van maar liefst 33 treffers mogen de Amsterdammers zich officieus kampioen noemen. De 35e landstitel is ook officieel een feit als Ajax komende zondag minimaal gelijk speelt tegen FC Emmen. Ajax werd aangemoedigd door 7.500 fans op de tribune.