Vier Chinese journalisten kwamen dinsdag net terug van een interview toen plots hun huurwagen werd aangevallen, melden lokale media. Ze moesten hun geld en fototoestel afgeven, maar raakten niet gewond.

Woensdag werden ook twee Portugese en een Spaanse journalist overvallen in hun hotel in Magaliesburg, nabij Johannesburg. Een groep gewapende mannen stal vooral professioneel materiaal zoals tv's, camera's, laptops en gsm's. Niemand raakte gewond.

De Zuid-Afrikaanse politie kon woensdagnacht drie verdachten oppakken. Ze zullen binnen de 48 uur voor de rechter verschijnen. Een deel van de buit is al teruggevonden.

De feiten doen niettemin de discussie over de veiligheid op het WK weer oplaaien. Zuid-Afrika heeft een van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld.

Vier Chinese journalisten kwamen dinsdag net terug van een interview toen plots hun huurwagen werd aangevallen, melden lokale media. Ze moesten hun geld en fototoestel afgeven, maar raakten niet gewond. Woensdag werden ook twee Portugese en een Spaanse journalist overvallen in hun hotel in Magaliesburg, nabij Johannesburg. Een groep gewapende mannen stal vooral professioneel materiaal zoals tv's, camera's, laptops en gsm's. Niemand raakte gewond. De Zuid-Afrikaanse politie kon woensdagnacht drie verdachten oppakken. Ze zullen binnen de 48 uur voor de rechter verschijnen. Een deel van de buit is al teruggevonden. De feiten doen niettemin de discussie over de veiligheid op het WK weer oplaaien. Zuid-Afrika heeft een van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld.