S/VM: Tijdens de laatste drie seizoenen had je met Pep Guardiola, Tito Vilanova en Gerardo Martino telkens een andere trainer. In welke mate heeft dat een invloed?

Jordi Alba: "Dat is niet gemakkelijk voor de spelers. Vorig seizoen liep het uitstekend met Tito en Roura (de assistent die overnam tijdens Vilanova's ziekte, nvdr) en ik ben ervan overtuigd dat het met Tata (de bijnaam van Martino, nvdr) ook goed zal gaan. We gaan ook niet plots onze spelstijl veranderen. Met alleen de titel, zoals vorig seizoen, zou ik wel niet tevreden zijn nu. We willen alles winnen: titel, beker, supercup en Champions League."

S/VM: Als Bale honderd miljoen euro moet kosten, wat is dan de prijs voor Messi?

"Dat weet ik niet. Voor ons heeft hij geen prijs. Messi is de nummer één, de beste speler ter wereld. En hij zal dat blijven zolang hij zelf wil. Tegenwoordig werken veel clubs met opstapclausules voor spelers. Je zou dus droogweg kunnen stellen dat de waarde van een speler zich weerspiegelt in het bedrag van zijn opstapclausule."

S/VM: Denk je dat we weer een kampioenschap zullen krijgen met twee ploegen?

"De laatste jaren is het een tweestrijd tussen Real en Barcelona geweest, maar andere clubs hebben zich nu wel degelijk versterkt. Kijk maar naar Atlético, Valencia en zelfs Real Sociedad. Het klopt wel dat we met een klein voordeel van start gaan, maar het is afwachten wat de rest kan doen." (SF)

S/VM: Tijdens de laatste drie seizoenen had je met Pep Guardiola, Tito Vilanova en Gerardo Martino telkens een andere trainer. In welke mate heeft dat een invloed?Jordi Alba: "Dat is niet gemakkelijk voor de spelers. Vorig seizoen liep het uitstekend met Tito en Roura (de assistent die overnam tijdens Vilanova's ziekte, nvdr) en ik ben ervan overtuigd dat het met Tata (de bijnaam van Martino, nvdr) ook goed zal gaan. We gaan ook niet plots onze spelstijl veranderen. Met alleen de titel, zoals vorig seizoen, zou ik wel niet tevreden zijn nu. We willen alles winnen: titel, beker, supercup en Champions League."S/VM: Als Bale honderd miljoen euro moet kosten, wat is dan de prijs voor Messi?"Dat weet ik niet. Voor ons heeft hij geen prijs. Messi is de nummer één, de beste speler ter wereld. En hij zal dat blijven zolang hij zelf wil. Tegenwoordig werken veel clubs met opstapclausules voor spelers. Je zou dus droogweg kunnen stellen dat de waarde van een speler zich weerspiegelt in het bedrag van zijn opstapclausule."S/VM: Denk je dat we weer een kampioenschap zullen krijgen met twee ploegen?"De laatste jaren is het een tweestrijd tussen Real en Barcelona geweest, maar andere clubs hebben zich nu wel degelijk versterkt. Kijk maar naar Atlético, Valencia en zelfs Real Sociedad. Het klopt wel dat we met een klein voordeel van start gaan, maar het is afwachten wat de rest kan doen." (SF)