Alejandro Sabella (56) volgt Sergio Batista op als bondscoach van Argentinië.

Sabella komt over van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten en werd vrijdag aangesteld door de Argentijnse voetbalbond. In eigen land won de Argentijn in 2009 met Estudiantes de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League.

Batista werd dinsdag ontslagen na de voor gastland Argentinië tegenvallend verlopen Copa América. De Albiceleste sneuvelden in de kwartfinales tegen Uruguay, de latere winnaar.

Het is al van de Copa América van 1993 geleden dat Argentinië nog eens de Copa América of het WK kon winnen. Het won wel goud op de Olympische Spelen van 2004 en 2008. (KVDA)

Alejandro Sabella (56) volgt Sergio Batista op als bondscoach van Argentinië. Sabella komt over van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten en werd vrijdag aangesteld door de Argentijnse voetbalbond. In eigen land won de Argentijn in 2009 met Estudiantes de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League. Batista werd dinsdag ontslagen na de voor gastland Argentinië tegenvallend verlopen Copa América. De Albiceleste sneuvelden in de kwartfinales tegen Uruguay, de latere winnaar. Het is al van de Copa América van 1993 geleden dat Argentinië nog eens de Copa América of het WK kon winnen. Het won wel goud op de Olympische Spelen van 2004 en 2008. (KVDA)