Alexis Sanchez helpt Barcelona op weg naar kwartfinales Champions League

© Reuters

Barcelona-aanvallers Alexis Sanchez en Lionel Messi scoorden mooie goals tegen Bayer Leverkusen

Zowel verdedigend kampioen FC Barcelona als Olympique Lyon hebben hun heenmatch in de 8e finales van de Champions League gewonnen. Barcelona zette in Duitsland Bayer Leverkusen aan de kant met 1-3. Alexis Sanchez scoorde tweemaal en Lionel Messi besliste de wedstrijd in de 88e minuut.
Zwakke eerste helft
In de eerste helft stelde de nummer twee in de Spaanse Primera Division weinig voor volgens zijn trainer Josep Guardiola. In de 44e minuut kwamen de Spanjaarden op voorsprong nadat Sanchez een splijtende pass van Messi afwerkte. De 20-jarige Tsjech Vaclav Kadlec bracht de thuisploeg 7 minuten na de rust weer langs zij. De 1-1 gelijke stand mocht van Sanchez maar 3 minuten op het bord staan. Lionel Messi legde de eindstand vast na geweldig overzicht van David Villa.

Te veel respect
Bayer Leverkusen moest het stellen zonderde 35-jarige middenvelder Michael Ballack die buiten strijd is met een spierscheur. De Duitse trainer Robin Dutt verweet zijn spelers te veel respect voor de Catalanen. Hij verwacht weinig van de terugwedstrijd in Camp Nou al blijft volgens hem alles mogelijk in voetbal.

Olympique Lyon-Apoel Nicosia In Lyon haalden ‘Les Gones’ het met een spaarzame 1-0 tegen outsider Apoel Nicosia. Olympique Lyon voetbalde verschillende mooie kansen bij elkaar maar schoot te kort in de afwerking. In de 58e minuut dribbelde Alexandre Lacazette de 16 binnen tussen drie verdedigers en legde de 1-0 eindstand vast.

Kansen op de counter
Lyoncoach Rémi Garde zei na de match: “We hadden liever meer goals gescoord. Hopelijk zullen we ons dat niet beklagen in de terugwedstrijd. Apoel is verplicht om aan te vallen wat ons kansen biedt op de counter.” (SB)