Door een vervelende hamstringblessure moest de 23-jarige international bijna twee maanden langs de zijlijn toekijken hoe sterk Barça voor de dag kwam.

"Maar stap voor stap ga ik hier vooruit", verklaarde de Zuid-Amerikaan op Sky Sports. "Ik weet dat ik nog niet mijn beste niveau haal, maar ik ben tevreden over mijn loopbaan tot nu toe. Af en toe heb ik het idee dat ik bij Barcelona nog niet toonde wat ik bij Udinese wel liet zien."

Alexis Sánchez is echter een ambitieuze voetballer. "Ik vind het wel prettig om het gevoel te hebben dat ik me nog ontwikkel. En dat gebeurt nu volop. Ik leer bij Barça veel van Messi, de beste speler ter wereld. Weet je, deze ploeg wil alles winnen. Daarom hoop ik ook dat ik lang mag blijven. Ik zou graag de route volgen die Messi ook nam. Dat betekent alles winnen wat mogelijk is."

Prijzen
Sánchez veroverde op enkele maanden tijd met de Catalaanse grootmacht al de Spaanse supercup, de Europese supercup en het WK voor clubteams.

Met vijf goals in acht duels, naast de snelle aanpassing aan het combinatievoetbal in razend tempo van coach Josep Guardiola, toont Sánchez aan zijn 26 miljoen euro transfergeld waard te zijn. (FV)

Door een vervelende hamstringblessure moest de 23-jarige international bijna twee maanden langs de zijlijn toekijken hoe sterk Barça voor de dag kwam. "Maar stap voor stap ga ik hier vooruit", verklaarde de Zuid-Amerikaan op Sky Sports. "Ik weet dat ik nog niet mijn beste niveau haal, maar ik ben tevreden over mijn loopbaan tot nu toe. Af en toe heb ik het idee dat ik bij Barcelona nog niet toonde wat ik bij Udinese wel liet zien." Alexis Sánchez is echter een ambitieuze voetballer. "Ik vind het wel prettig om het gevoel te hebben dat ik me nog ontwikkel. En dat gebeurt nu volop. Ik leer bij Barça veel van Messi, de beste speler ter wereld. Weet je, deze ploeg wil alles winnen. Daarom hoop ik ook dat ik lang mag blijven. Ik zou graag de route volgen die Messi ook nam. Dat betekent alles winnen wat mogelijk is." Prijzen Sánchez veroverde op enkele maanden tijd met de Catalaanse grootmacht al de Spaanse supercup, de Europese supercup en het WK voor clubteams. Met vijf goals in acht duels, naast de snelle aanpassing aan het combinatievoetbal in razend tempo van coach Josep Guardiola, toont Sánchez aan zijn 26 miljoen euro transfergeld waard te zijn. (FV)