Toni Kroos, Rodrygo, Karim Benzema en Federico Valverde. Dat waren de spelers die door de Spaanse sportkrant Marca met het maximum van drie sterren bedacht werden na de 6-0 tegen Galatasaray in de Champions League.

Achter de naam van Eden Hazard prijkte slechts één ster. Daarmee deed hij niet beter dan pakweg Ryan Donk bij de Turken. De man van 100 miljoen slaagde er niet in om een goal te maken en gaf zelfs ook geen assist.

Zo staat zijn teller na negen wedstrijden bij de Koninklijke nog maar op 1 doelpunt en 2 assists. Te weinig.

Dubbelzinnige felicitaties

Op de site van sportkrant AS verschenen beelden van in de kleedkamer van Real na de match tegen Galatasaray, waarin Rodrygo de grote held was met drie doelpunten.

Wanneer de achttienjarige Braziliaan de Realkleedkamer binnenwandelt met de matchbal in de hand, weerklinkt gejuich. Een paar tellen later doet hij een handshake met Eden Hazard. Die zegt met een uitgestreken gezicht: 'Vier goals, man.' Waarop Rodrygo reageert: 'Drie is ook al goed, hoor.'

'Drie?', zegt Hazard, en vervolgens met de typische grijns: 'Goed. Gefeliciteerd, mijn vriend.'

'Dubbelzinnig', vindt AS, want hij blijft er zo serieus bij. De typische Hazardhumor behoeft nog enige introductie in Spanje.

Arsène spreekt

Toch kunnen we niet anders dan zeggen: de hallelujaverhalen uit Madrid over de beste Belgische voetballer aller tijden blijven voorlopig uit.

Arsène Wenger had er op het Engelse beIN Sports een uitleg voor: 'Naar mijn gevoel hebben we van Hazard nog niet het gevaar gezien dat we van hem gewoon waren in Engeland. Hij is fysiek nog niet in orde nadat hij geblesseerd geweest is. Daarom heeft hij nog geen indruk gemaakt op mij, maar het is duidelijk dat hij nog niet het vertrouwen heeft dat hij had bij Chelsea.'

Heeft dat misschien iets te maken met de aanpassing aan een nieuw land en een nieuwe cultuur? Wenger vindt van niet: 'Hazard is niet zo'n type, ik denk dat het eerder iets te maken heeft met fysieke problemen. Zoals we gelezen hebben in de kranten, kwam hij met overgewicht aan in Spanje.'

Waarna le professeur uitpakte met een bizarre vergelijking: 'Als je wil dat een paard van 500 kg een race verliest, is het voldoende om hem 2 kg te laten bijkomen.'

Strafschoppen

Ook opvallend: waar Eden Hazard bij Chelsea de vaste penaltynemer was (met groot slaagpercentage), heeft hij die status bij Real Madrid nog lang niet.

De hiërarchie is duidelijk, zoals nogmaals bleek tegen Galatasaray en eerder tegen Leganés: op één staat Sergio Ramos (die ze ook vlot binnen trapt), op twee Karim Benzema. Het zou nochtans niet slecht zijn voor Hazard om de strafschoppen te nemen. Het zou zijn vertrouwen opkrikken.

Maar goed, Zinédine Zidane lijkt erin geslaagd te zijn om Real Madrid weer op gang te trekken. Dat maakt de kritiek iets minder striemend en het geeft Hazard wat respijt. De volgende grote afspraken zijn Real-PSG (26 november) en Barça-Real (18 december). Dan hopen we eindelijk de 'Hala Hazards' van de tribunes te horen rollen.

Toni Kroos, Rodrygo, Karim Benzema en Federico Valverde. Dat waren de spelers die door de Spaanse sportkrant Marca met het maximum van drie sterren bedacht werden na de 6-0 tegen Galatasaray in de Champions League.Achter de naam van Eden Hazard prijkte slechts één ster. Daarmee deed hij niet beter dan pakweg Ryan Donk bij de Turken. De man van 100 miljoen slaagde er niet in om een goal te maken en gaf zelfs ook geen assist. Zo staat zijn teller na negen wedstrijden bij de Koninklijke nog maar op 1 doelpunt en 2 assists. Te weinig.Op de site van sportkrant AS verschenen beelden van in de kleedkamer van Real na de match tegen Galatasaray, waarin Rodrygo de grote held was met drie doelpunten.Wanneer de achttienjarige Braziliaan de Realkleedkamer binnenwandelt met de matchbal in de hand, weerklinkt gejuich. Een paar tellen later doet hij een handshake met Eden Hazard. Die zegt met een uitgestreken gezicht: 'Vier goals, man.' Waarop Rodrygo reageert: 'Drie is ook al goed, hoor.' 'Drie?', zegt Hazard, en vervolgens met de typische grijns: 'Goed. Gefeliciteerd, mijn vriend.' 'Dubbelzinnig', vindt AS, want hij blijft er zo serieus bij. De typische Hazardhumor behoeft nog enige introductie in Spanje.Toch kunnen we niet anders dan zeggen: de hallelujaverhalen uit Madrid over de beste Belgische voetballer aller tijden blijven voorlopig uit. Arsène Wenger had er op het Engelse beIN Sports een uitleg voor: 'Naar mijn gevoel hebben we van Hazard nog niet het gevaar gezien dat we van hem gewoon waren in Engeland. Hij is fysiek nog niet in orde nadat hij geblesseerd geweest is. Daarom heeft hij nog geen indruk gemaakt op mij, maar het is duidelijk dat hij nog niet het vertrouwen heeft dat hij had bij Chelsea.'Heeft dat misschien iets te maken met de aanpassing aan een nieuw land en een nieuwe cultuur? Wenger vindt van niet: 'Hazard is niet zo'n type, ik denk dat het eerder iets te maken heeft met fysieke problemen. Zoals we gelezen hebben in de kranten, kwam hij met overgewicht aan in Spanje.'Waarna le professeur uitpakte met een bizarre vergelijking: 'Als je wil dat een paard van 500 kg een race verliest, is het voldoende om hem 2 kg te laten bijkomen.'Ook opvallend: waar Eden Hazard bij Chelsea de vaste penaltynemer was (met groot slaagpercentage), heeft hij die status bij Real Madrid nog lang niet. De hiërarchie is duidelijk, zoals nogmaals bleek tegen Galatasaray en eerder tegen Leganés: op één staat Sergio Ramos (die ze ook vlot binnen trapt), op twee Karim Benzema. Het zou nochtans niet slecht zijn voor Hazard om de strafschoppen te nemen. Het zou zijn vertrouwen opkrikken.Maar goed, Zinédine Zidane lijkt erin geslaagd te zijn om Real Madrid weer op gang te trekken. Dat maakt de kritiek iets minder striemend en het geeft Hazard wat respijt. De volgende grote afspraken zijn Real-PSG (26 november) en Barça-Real (18 december). Dan hopen we eindelijk de 'Hala Hazards' van de tribunes te horen rollen.