Het Franse voetbalseizoen werd beëindigd nadat de regering besliste dat er wegens het coronavirus tot september niet meer kan worden gevoetbald. Hoewel er nog tien speeldagen op het programma stonden, besloot de Franse voetballiga LFP om Paris Saint-Germain uit te roepen tot kampioen en Amiens en Toulouse te laten degraderen. Amiens had slechts vier punten achterstand op de achttiende plaats. Het lot van Toulouse, dat veertien punten goed te maken had, was wel al zo goed als bezegeld.

Lyon (dat de competitie wil voortzetten), Amiens en Toulouse hadden eerder een kortgeding aangespannen tegen de beslissing van de liga om de competitie stop te zetten en het klassement na 28 speeldagen als finaal te beschouwen. Zij kregen echter bij het Franse gerecht nul op het rekest. Een rechtbank in Parijs oordeelde immers dat de beslissingen, die de liga nam, alleen voor de Raad van State aangevochten kunnen worden. Amiens activeert die optie nu.

Het Franse voetbalseizoen werd beëindigd nadat de regering besliste dat er wegens het coronavirus tot september niet meer kan worden gevoetbald. Hoewel er nog tien speeldagen op het programma stonden, besloot de Franse voetballiga LFP om Paris Saint-Germain uit te roepen tot kampioen en Amiens en Toulouse te laten degraderen. Amiens had slechts vier punten achterstand op de achttiende plaats. Het lot van Toulouse, dat veertien punten goed te maken had, was wel al zo goed als bezegeld. Lyon (dat de competitie wil voortzetten), Amiens en Toulouse hadden eerder een kortgeding aangespannen tegen de beslissing van de liga om de competitie stop te zetten en het klassement na 28 speeldagen als finaal te beschouwen. Zij kregen echter bij het Franse gerecht nul op het rekest. Een rechtbank in Parijs oordeelde immers dat de beslissingen, die de liga nam, alleen voor de Raad van State aangevochten kunnen worden. Amiens activeert die optie nu.