De Griekse grootmacht beleeft een rampseizoen en greep met een zesde plaats in de competitie naast Europees voetbal - en dat voor het eerst sinds 1997. Panathinaikos kreeg in deze competitie wel twee punten afgetrokken wegens supportersrellen vorig seizoen tegen Olympiacos.

Een en ander leidde ertoe dat eind maart de 57-jarige Spaanse coach Fabri en zijn vaste assistent Ferreira King na amper twee maanden ontslagen werden en vervangen door oud-speler Giannis Vonortas, die uit de jeugdwerking komt.

Inmiddels werd met vijfvoudig Grieks international Yannis Anastasiou (40) een akkoord bereikt over een driejarig contract. De ex-spits van Anderlecht, die tussen juni 2008 en december 2009 al assistent was van de Nederlandse trainer Henk ten Cate in Athene, fungeerde tussen januari en maart dit jaar bij het Engelse Reading als rechterhand van manager Brian McDermott.

De uitdaging voor Anastasiou wordt groot: hij moet rond een groep jonge ambitieuze voetballers een nieuw team uitbouwen en opnieuw meestrijden voor de Griekse titel. "Mijn voordeel is dat ik de Griekse cultuur ken en ook elders in Europa werkte."

De Griekse grootmacht beleeft een rampseizoen en greep met een zesde plaats in de competitie naast Europees voetbal - en dat voor het eerst sinds 1997. Panathinaikos kreeg in deze competitie wel twee punten afgetrokken wegens supportersrellen vorig seizoen tegen Olympiacos. Een en ander leidde ertoe dat eind maart de 57-jarige Spaanse coach Fabri en zijn vaste assistent Ferreira King na amper twee maanden ontslagen werden en vervangen door oud-speler Giannis Vonortas, die uit de jeugdwerking komt. Inmiddels werd met vijfvoudig Grieks international Yannis Anastasiou (40) een akkoord bereikt over een driejarig contract. De ex-spits van Anderlecht, die tussen juni 2008 en december 2009 al assistent was van de Nederlandse trainer Henk ten Cate in Athene, fungeerde tussen januari en maart dit jaar bij het Engelse Reading als rechterhand van manager Brian McDermott. De uitdaging voor Anastasiou wordt groot: hij moet rond een groep jonge ambitieuze voetballers een nieuw team uitbouwen en opnieuw meestrijden voor de Griekse titel. "Mijn voordeel is dat ik de Griekse cultuur ken en ook elders in Europa werkte."