De vooraanstaande Franse sportkrant L'Équipe heeft een officieuze ranglijst opgemaakt van Europese clubs op basis van hun prestaties in de Europacup I/Champions League sinds de oprichting van het kampioenenbal in 1955. Anderlecht is op de 16e plaats de eerste Belgische club, met 98 punten.

Ook Club Brugge en Standard staan relatief hoog gerangschikt. De West-Vlamingen staan op de 38e plaats met 48 punten, de Luikenaars op de 47e met 40 punten.

De Europacup werd opgericht in 1955 en vervangen door de Champions League in 1992. De ploeg met de beste resultaten is volgens de studie van L'Équipe het Spaanse Real Madrid. Daarna volgen AC Milan, Bayern München, FC Barcelona en Liverpool.

Officieel

Op de officiële ranking van de UEFA wordt enkel rekening gehouden met de resultaten van de afgelopen vier jaar en staat Anderlecht pas op de 50e plaats. Standard doet niet veel slechter (54e) en ook Club Brugge (59e) staat nog net in de top 60.

Manchester United is volgens de puntentelling van de UEFA de beste club van de voorbije jaren, voor FC Barcelona, Chelsea en Bayern München. Real Madrid kende al jaren weinig succes in Europa en staat pas op de zesde plaats. (Belga/KVDA)

De vooraanstaande Franse sportkrant L'Équipe heeft een officieuze ranglijst opgemaakt van Europese clubs op basis van hun prestaties in de Europacup I/Champions League sinds de oprichting van het kampioenenbal in 1955. Anderlecht is op de 16e plaats de eerste Belgische club, met 98 punten. Ook Club Brugge en Standard staan relatief hoog gerangschikt. De West-Vlamingen staan op de 38e plaats met 48 punten, de Luikenaars op de 47e met 40 punten. De Europacup werd opgericht in 1955 en vervangen door de Champions League in 1992. De ploeg met de beste resultaten is volgens de studie van L'Équipe het Spaanse Real Madrid. Daarna volgen AC Milan, Bayern München, FC Barcelona en Liverpool. Officieel Op de officiële ranking van de UEFA wordt enkel rekening gehouden met de resultaten van de afgelopen vier jaar en staat Anderlecht pas op de 50e plaats. Standard doet niet veel slechter (54e) en ook Club Brugge (59e) staat nog net in de top 60. Manchester United is volgens de puntentelling van de UEFA de beste club van de voorbije jaren, voor FC Barcelona, Chelsea en Bayern München. Real Madrid kende al jaren weinig succes in Europa en staat pas op de zesde plaats. (Belga/KVDA)