Anderlecht behoudt maximum van de punten

Vicekampioen RSC Anderlecht heeft op de vijfde speeldag in groep L van de Europa League met 1-2 gewonnen op het veld van het Griekse AEK Athene.

Het reeds geplaatste Anderlecht blijft daardoor als enige ploeg in de Europa League aan de leiding met het maximum van de punten, maar zeker van groepswinst zijn ze nog niet.

Paars-wit begon het sterkst op het veld van de Griekse competitieleider en na vier minuten hing de openingstreffer al tegen de netten. Kanu zette zich op links goed door en schotelde Gillet de 0-1 voor.

AEK gaf zich echter niet gewonnen en na 20 minuten was het na de eerste goeie tegenprik meteen raak. Na een flinke rush van Burns liet Sialmas Proto kansloos (1-1). De Brusselaars behielden ook na de gelijkmaker het overwicht en dat resulteerde nog voor de rust in een nieuwe voorsprong. Na een hoekschop kopte Gillet zijn tweede van de avond voorbij Konstantopoulos (1-2).

Na de pauze drongen beide ploegen nog aan, maar gescoord werd er niet meer in het Spiros Louisstadion.

In de andere wedstrijd in groep L won Lokomotiv Moskou met 3-1 van Sturm Graz en kwalificeerde zich daardoor eveneens voor de zestiende finales. In de stand leidt Anderlecht na vijf speeldagen met het maximum van de punten, gevolgd door Lokomotiv (12), Graz (3) en AEK (0).

Op de slotspeeldag (14 december) ontvangt Paars-wit in het Vanden Stockstadion Lokomotiv. Als Anderlecht een punt pakt of met maximaal één doelpunt verschil verliest, is het zeker van de groepswinst. (Belga/TE)