In 2010 leed Sporting Anderlecht een verlies van 2 miljoen euro, wat weliswaar minder was dan de voorbije twee jaren. In 2008 kende Anderlecht een operationeel deficit van 3,8 miljoen euro, in 2009 was dat zelfs 5,5 miljoen euro. Samengeteld met het verlies van 2010 betekent dat op drie jaar tijd een verlies van elf miljoen euro.

Veel heeft te maken met het missen van de Champions League gedurende een flink aantal jaren. Het is al van het seizoen 2006/2007 geleden dat Anderlecht nog eens van de vetpotten in het Europese voetbal kon proeven. Deelname aan de groepsfase van de CL garandeert immers al een inkomen van 15 miljoen euro. Het missen van dat geld zorgde voor jaarlijkse rode cijfers in de boekhouding.

Het bestuur van Anderlecht haast zich evenwel om te benadrukken dat de club gezond is. De recente transfers van Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani moeten daar het bewijs van zijn. In La Dernière Heure verschaft manager Herman Van Holsbeeck nog wat uitleg: "Het is niet ons doel om de grootst mogelijke bankrekening te hebben, anders zouden we Lucas Biglia en Matías Suárez wel verkocht hebben. We hielden hen omdat we sportieve ambities koesteren."

Nog een cijfer: de totale loonmassa bij paars-wit daalde in 2010 lichtjes tegenover het jaar 2009. In 2010 werd in totaal aan 16,8 miljoen euro aan lonen gespendeerd, in 2009 was dat nog 19,5 miljoen euro. (PD/MS)

In 2010 leed Sporting Anderlecht een verlies van 2 miljoen euro, wat weliswaar minder was dan de voorbije twee jaren. In 2008 kende Anderlecht een operationeel deficit van 3,8 miljoen euro, in 2009 was dat zelfs 5,5 miljoen euro. Samengeteld met het verlies van 2010 betekent dat op drie jaar tijd een verlies van elf miljoen euro. Veel heeft te maken met het missen van de Champions League gedurende een flink aantal jaren. Het is al van het seizoen 2006/2007 geleden dat Anderlecht nog eens van de vetpotten in het Europese voetbal kon proeven. Deelname aan de groepsfase van de CL garandeert immers al een inkomen van 15 miljoen euro. Het missen van dat geld zorgde voor jaarlijkse rode cijfers in de boekhouding. Het bestuur van Anderlecht haast zich evenwel om te benadrukken dat de club gezond is. De recente transfers van Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani moeten daar het bewijs van zijn. In La Dernière Heure verschaft manager Herman Van Holsbeeck nog wat uitleg: "Het is niet ons doel om de grootst mogelijke bankrekening te hebben, anders zouden we Lucas Biglia en Matías Suárez wel verkocht hebben. We hielden hen omdat we sportieve ambities koesteren." Nog een cijfer: de totale loonmassa bij paars-wit daalde in 2010 lichtjes tegenover het jaar 2009. In 2010 werd in totaal aan 16,8 miljoen euro aan lonen gespendeerd, in 2009 was dat nog 19,5 miljoen euro. (PD/MS)