Zowel Anderlecht, Club Brugge als Standard wonnen gisterenavond hun wedstrijd van de tweede speeldag van de groepsfase in de Europa League. Daardoor komen ze aan de leiding in hun respectieve groepen L, H en B. Reacties van Adrie Koster, Lucas Biglia en José Riga. 'Geloven heeft geloond'

Club Brugge zorgde voor de meest opmerkelijke prestatie door met 1-2 te winnen op het veld van het Portugese Braga, de verliezende finalist van vorig seizoen.

"Dit resultaat is schitterend. We zijn erin blijven geloven en dat heeft uiteindelijk geloond", reageerde trainer Adrie Koster achteraf. "Tijdens de eerste helft hadden we het lastig en daarom maakte ik tijdens de rust duidelijk dat we meer grip op het middenveld moesten krijgen."

"Braga had al zeven thuismatchen geen enkel doelpunt tegen gekregen en wij scoren hier nu twee keer. Ik had vooraf ook benadrukt dat we niets te verliezen hadden. We zouden ook blij geweest zijn met een gelijkspel, maar in het slot bleven de jongens maar gas geven en dat heeft geloond."

'Voetjes op de grond'

Anderlecht bracht de lastige verplaatsing bij Lokomotiv Moskou tot een goed einde (0-2). "We hadden het moeilijk", aldus aanvoerder Lucas Biglia. "Lokomotiv zette hoog druk en daardoor moesten we heel vaak achter de bal aan lopen. Maar ik denk wel dat we deze zege verdienen."

"In de eerste helft hebben we inderdaad wat geluk dat we aan 100% afwerken, maar in de tweede helft zijn we er toch in geslaagd om er af en toe ook gevaarlijk uit te komen".

"Dit zijn drie belangrijke punten, maar we moeten nu met de voetjes op de grond blijven. We hebben nog helemaal niets gewonnen. En niet te vergeten: zondag wacht ons eerst en vooral de topper op Genk."

'Loon naar werken' Standard won donderdag dankzij een knappe tweede helft met 3-0 van Kopenhagen. Coach José Riga: "Ik zie mijn spelers elke dag. Ik weet wat ze waard zijn en ik weet dat ze dit echt willen. Deze overwinning is hun loon naar werken."

"Ze hebben geduld getoond en de wil om een tegenstander te ontwrichten die nochtans heel goed georganiseerd was. We staan er nu goed voor in de groep maar we blijven het match per match bekijken." (Belga/KVDA)

Groep B1. Hannover - 4 punten

- Standard - 4

3. FC Kopenhagen - 3

4. Vorskla Poltava - 0

Groep H1. Club Brugge - 6

2. Sporting Braga - 3

3. Birmingham - 3

4. NK Maribor - 0

Groep L1. Anderlecht - 6

2. Lokomotiv Moskou - 3

3. Sturm Graz - 3

4. AEK Athene - 0

Zowel Anderlecht, Club Brugge als Standard wonnen gisterenavond hun wedstrijd van de tweede speeldag van de groepsfase in de Europa League. Daardoor komen ze aan de leiding in hun respectieve groepen L, H en B. Reacties van Adrie Koster, Lucas Biglia en José Riga. 'Geloven heeft geloond'Club Brugge zorgde voor de meest opmerkelijke prestatie door met 1-2 te winnen op het veld van het Portugese Braga, de verliezende finalist van vorig seizoen. "Dit resultaat is schitterend. We zijn erin blijven geloven en dat heeft uiteindelijk geloond", reageerde trainer Adrie Koster achteraf. "Tijdens de eerste helft hadden we het lastig en daarom maakte ik tijdens de rust duidelijk dat we meer grip op het middenveld moesten krijgen." "Braga had al zeven thuismatchen geen enkel doelpunt tegen gekregen en wij scoren hier nu twee keer. Ik had vooraf ook benadrukt dat we niets te verliezen hadden. We zouden ook blij geweest zijn met een gelijkspel, maar in het slot bleven de jongens maar gas geven en dat heeft geloond." 'Voetjes op de grond'Anderlecht bracht de lastige verplaatsing bij Lokomotiv Moskou tot een goed einde (0-2). "We hadden het moeilijk", aldus aanvoerder Lucas Biglia. "Lokomotiv zette hoog druk en daardoor moesten we heel vaak achter de bal aan lopen. Maar ik denk wel dat we deze zege verdienen." "In de eerste helft hebben we inderdaad wat geluk dat we aan 100% afwerken, maar in de tweede helft zijn we er toch in geslaagd om er af en toe ook gevaarlijk uit te komen". "Dit zijn drie belangrijke punten, maar we moeten nu met de voetjes op de grond blijven. We hebben nog helemaal niets gewonnen. En niet te vergeten: zondag wacht ons eerst en vooral de topper op Genk." 'Loon naar werken' Standard won donderdag dankzij een knappe tweede helft met 3-0 van Kopenhagen. Coach José Riga: "Ik zie mijn spelers elke dag. Ik weet wat ze waard zijn en ik weet dat ze dit echt willen. Deze overwinning is hun loon naar werken." "Ze hebben geduld getoond en de wil om een tegenstander te ontwrichten die nochtans heel goed georganiseerd was. We staan er nu goed voor in de groep maar we blijven het match per match bekijken." (Belga/KVDA)