Anderlecht groepswinnaar in Europa League na spektakelzege

© Image Globe

Anderlecht heeft zich na een spectaculaire thuiszege tegen Lokomotiv Moskou (5-3) verzekerd van groepswinst in groep L van de Europa League.

RSCA won al zijn wedstrijden in de groep en is dus groepswinnaar met het maximum van de punten (18). Het evenaart daarmee het record van Salzburg (2009) en Zenit (2010). Lokomotiv Moskou is met 12 punten tweede en stoot eveneens door naar de volgende ronde.

Spektakel

Anderlecht kwam woensdagavond tegen Lokomotiv Moskou na 21 minuten spelen op achterstand, maar Kljestan en Canesin – zijn eerste doelpunt voor Paars-wit – trokken de scheve situatie nog voor de rust recht.

Na de pauze diepten Wasilewski en Suarez de voorsprong uit tot 4-1. Invaller Sychev kon met twee doelpunten nog milderen voor Lokomotiv Moskou. Tussendoor had Gillet voor de 5-2 gezorgd.

In de andere wedstrijd in groep L won AEK Athene met 1-3 op het veld van Sturm Graz. De Grieken eindigen derde in de poule, de Oostenrijkers laatste. (KVDA)