Anderlecht haalt moeizaam gelijkspel in Dortmund: 1-1

© Belga

De Belgische landskampioen RSC Anderlecht speelde op de laatste speeldag van de Champions League-groepsfase 1-1 gelijk op het veld van het Duitse Borussia Dortmund. De Serviër Mitrovic zorgde er met een doelpunt voor dat de Brusselaars in schoonheid afscheid nemen van de Champions League. Na Nieuwjaar lonken de zestiende finales van de Europa League.

De wedstrijd in het Signal Iduna Park begon furieus, met dank aan Dortmund-spits Ciro Immobile, die al na drie minuten op de vuisten van Anderlechtdoelman Silvio Proto schoot. Even later kreeg Anderlecht een nog grotere kans: Aleksandar Mitrovic mocht alleen op Dortmund-doelman Mitchell Langerak af, maar besloot pal op de goalie.

Na de rust hetzelfde liedje: in minuut 48 moest Proto alweer de doorgebroken Shinji Kagawa van een zeker doelpunt houden met een ultieme parade. Tien minuten later was het dan toch raak: Mkhitaryan stak de bal knap door richting Immobile, die er met een geplaatst schot 1-0 van maakte. In minuut 84 kwam Anderlecht nog langszij. Een goede voorzet van Anthony Vanden Borre werd door Aleksandar Mitrovic knap binnengekopt.

In de andere wedstrijd van poule D won Arsenal ruim met 1-4 bij het Turkse Galatasaray.De Londenaars (13 ptn.) moeten zich echter tevreden stellen met de tweede plaats in de groep, met een slechter doelpuntenverschil dan Dortmund (ook 13). Galatasaray (1) was al zeker van de uitschakeling.

Liverpool uitgeschakeld

In poule A kweet het Griekse Olympiakos zich van zijn taak door het Zweedse Malmö FF met 4-2 te verslaan, maar door het 0-0 gelijkspel van het Italiaanse Juventus tegen het al geplaatste Atletico Madrid bleef de tweede plaats voor de Grieken buiten handbereik. Atletico (13 ptn.) grijpt de poulewinst, Juventus (10) mag mee naar de volgende ronde. Voor Olympiakos (9) is overwintering in de Europa League de troostprijs, Malmö (3) is uitgeschakeld.

In poule B kon de bescheiden Bulgaarse club Ludogorets nog meestrijden om de derde stek, maar bij Real Madrid – dat met een perfecte 18 op 18 als groepswinnaar doorgaat – ging het toch met 4-0 de boot in. FC Bazel hield Liverpool – met Simon Mignolet in doel – af met 1-1, en dus overwinteren de Zwitsers (7 ptn.) mee in de Champions League. Liverpool (5) is derde, Ludogorets (4) laatste.

In poule C greep Monaco – met Yannick Ferreira-Carrasco in de basis, en goed voor een assist – onverwachts nog de poulewinst, dankzij een 2-0 zege tegen het Zenit Sint-Petersburg van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts (beiden in de basis). De Fransen (11 ptn.) blijven het Duitse Bayer Leverkusen (10) voor, dat 0-0 gelijkspeelde tegen het Portugese Benfica. Witsel en Lombaerts worden met Zenit (7) nu naar de Europa League verwezen, Benfica Lissabon (5) is uitgeschakeld.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content