Anderlecht heeft op de derde speeldag in groep C van de Champions League met 1-0 verloren van Zenit Sint-Petersburg. Alexander Kerzhakov benutte in de tweede helft een penalty, na een trekfout van Jovanovic in de zestien. In de stand springt Zenit over Anderlecht, dat met 1 punt laatste wordt.

Zenit, met Witsel en Lombaerts in de basis, stond onder druk na een nul op zes in de eerste twee groepsmatchen. De beste kansen voor de pauze waren echter voor Anderlecht. Jovanovic besloot na 12 minuten net naast na een knappe ren en één-twee met Praet. Een kwartier later had Gillet ruimte in de zestien maar hij koos voor de pass waar zelf trappen een betere optie leek.

Zenit kon daar wel balbezit maar amper kansen tegenover stellen. De thuisploeg versierde slechts één mogelijkheid, niet toevallig op vrije trap, net naast geknald door Hulk. De thuisploeg kon ook in de tweede helft de favorietenrol niet waarmaken, maar kwam in de 72e minuut dan toch op voorsprong. Een snel genomen vrije trap belandde bij Anyukov en Jovanovic trok de Rus neer in de zestien. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip, Kerzhakov trapte de elfmeter feilloos voorbij Proto.

De Sutter kwam in de extra tijd nog net tekort voor de verdiende gelijkmaker. (Belga/INM)

Anderlecht heeft op de derde speeldag in groep C van de Champions League met 1-0 verloren van Zenit Sint-Petersburg. Alexander Kerzhakov benutte in de tweede helft een penalty, na een trekfout van Jovanovic in de zestien. In de stand springt Zenit over Anderlecht, dat met 1 punt laatste wordt. Zenit, met Witsel en Lombaerts in de basis, stond onder druk na een nul op zes in de eerste twee groepsmatchen. De beste kansen voor de pauze waren echter voor Anderlecht. Jovanovic besloot na 12 minuten net naast na een knappe ren en één-twee met Praet. Een kwartier later had Gillet ruimte in de zestien maar hij koos voor de pass waar zelf trappen een betere optie leek. Zenit kon daar wel balbezit maar amper kansen tegenover stellen. De thuisploeg versierde slechts één mogelijkheid, niet toevallig op vrije trap, net naast geknald door Hulk. De thuisploeg kon ook in de tweede helft de favorietenrol niet waarmaken, maar kwam in de 72e minuut dan toch op voorsprong. Een snel genomen vrije trap belandde bij Anyukov en Jovanovic trok de Rus neer in de zestien. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip, Kerzhakov trapte de elfmeter feilloos voorbij Proto. De Sutter kwam in de extra tijd nog net tekort voor de verdiende gelijkmaker. (Belga/INM)