Anderlecht kansloos onderuit tegen Dortmund: 0-3

Een zwoegend Anderlecht, dat al na 3 minuten op achterstand kwam, en een tijd onder de voet gelopen dreigde te worden, heeft uiteindelijk met 0-3 verloren tegen een sterker Borussia Dortmund.

Na twee speeldagen is paars-wit met één punt gedeeld derde in zijn poule van de Champions League. Galatasaray verloor met stevige 4-1 cijfers op bezoek bij Arsenal, dat zijn eerste punten pakte en nu alleen tweede is met drie punten. Borussia leidt de groep met het maximum van de punten.

Als RSC Anderlecht al voluit geloofde in de eigen kansen in het Constant Vanden Stockstadion dan had het weinig tijd om dat te tonen. De aanvallend gestarte Duitse tegenstander opende heel snel de score, met een doelpunt van Ciro Immobile, die door de buitenspel glipte. Paars-wit was op dat moment, in de derde minuut, nog niet over de middellijn geweest.

Borussia was dankzij een hoge pressing heer en meester en versierde nog kansen via een bedrijvige en zwervende Aubameyang (2x), Immobile en Schmelzer. Kevin Grosskeutz leek de weg naar de netten gevonden te hebben, maar zijn doelpunt werd wegens nipt buitenspel terecht afgekeurd.

Afgekeurde gelijkmaker

Als Anderlecht er dan toch eens uitkwam, leverde het vaak te weinig op. Enkel Dennis Praet wist op links enkele keren ruimte te creëren. Dat leverde een doelpunt op, onterecht afgekeurd door scheidsrechter Tagliavento wegens vermeend buitenspel. Gaandeweg lieten de Borussen de teugels dan toch wat vieren. Praet leverde nog een stevige pegel af, Weidenfeller stond echter paraat om de kogel van de Leuvenaar in hoekschop te duwen.

Vlak na de pauze begon de thuisploeg een offensief, maar meer dan een hoekschop voor Defour en een krul van Mbemba naar de verste winkelhaak leverde dat niet op.

Ruimte

De flanken gingen echter een pak hoger staan en dat leverde meer ruimte op voor de Duitsers. Invaller Adrian Ramos dook na zeventig minuten bij een lage voorzet van op rechts aan de eerste paal op en tikte in de kortste hoek binnen: 0-2 en Dortmund zat op rozen. Aleksandar Mitrovic had daar verandering in kunnen brengen, maar de Serviër had zijn dagje niet en mikte alleen voor de doelman op de paal. Paars-wit moest de kelk tot op de bodem ledigen want Ramos tikte zijn tweede van de avond nog voorbij Proto (0-3).

Elders

In de groep van Anderlecht won Arsenal met ruime 4-1 van Galatasaray. Welbeck scoorde een hat-trick

Liverpool ging uit bij FC Basel met 1-0 verliezen.

De twee clubs uit Madrid wonnen. Atletico thuis met 1-0 tegen Juventus, Real uit met 1-2 tegen Loedogorets. Malmö versloeg Piraeus met 2-0, Leverkusen versloeg Benfica met 3-1, en Zenit St Petersburg en AS Monaco speelde scoreloos gelijk.