In het Constant Vanden Stockstadion opende Christian Eriksen na vier minuten de score voor de bezoekers, waarna Guillaume Gillet (13') de gelijkmaker lukte. Een kwartier voor affluiten maakte Stefano Okaka het winnende doelpunt.

Vroege opdoffer

Na het 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco en de verrassende 1-0 nederlaag bij Qarabag moest Anderlecht uit zijn schulp komen tegen de Spurs, die met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Moussa Dembélé drie Rode Duivels op het veld hadden staan.

Al in de vierde minuut kreeg paars-wit een stevige opdoffer te verwerken. Kara Mbodj trapte het leer tegen Leander Dendoncker, Eriksen nam het geschenk gretig aan: 0-1. Even later dreigde de Deen opnieuw, zijn vrije trap ging net naast. In de 10e minuut kreeg Erik Lamela een reuzenkans voor de 0-2, maar hij besloot op Silvio Proto.

Drie minuten later mocht Steven Defour een hoekschop nemen. Iedereen ging naast de bal, die bij Gillet belandde. De rechtsachter klopte Lloris met een mooi schot voor de 1-1. Na de gelijkmaker zat Anderlecht beter in de match.

Iets voor het halfuur testte Okaka, die in tien competitiewedstrijden al zes keer de weg naar de netten vond, de vuisten van Lloris met een harde knal. Een lange run van Vertonghen zorgde bijna voor de 1-2 van Lamela, maar diens treffer werd afgevlagd voor buitenspel.

In het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor Anderlecht. Een strak schot van Gillet miste overtuiging, Ezekiel besloot naast. Na opnieuw een hoekschop van Defour kopte Kara op Lloris. In de 69e minuut stormde de ingevallen topspits Harry Kane op Proto, maar die bracht redding.

Vijf minuten later lanceerde Ivan Obradovic de wervelend ingevallen Acheampong, die de assist leverde voor Okaka: 1-2. In het slot dreigde paars-wit met een kopbal van Dendoncker, Kane mikte naast voor de bezoekers. Dennis Praet miste in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog de kers op de taart.

Tweede

In de andere wedstrijd in groep J hield Monaco de drie punten thuis tegen Qarabag. De Monegasken wonnen met 1-0. In de stand leidt Monaco met 5 punten, voor Anderlecht (4) en Tottenham (4). Qarabag is laatste met 3 punten.

Op donderdag 5 november gaat paars-wit op bezoek bij de Spurs. (Belga/KVDA)

In het Constant Vanden Stockstadion opende Christian Eriksen na vier minuten de score voor de bezoekers, waarna Guillaume Gillet (13') de gelijkmaker lukte. Een kwartier voor affluiten maakte Stefano Okaka het winnende doelpunt. Na het 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco en de verrassende 1-0 nederlaag bij Qarabag moest Anderlecht uit zijn schulp komen tegen de Spurs, die met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Moussa Dembélé drie Rode Duivels op het veld hadden staan. Al in de vierde minuut kreeg paars-wit een stevige opdoffer te verwerken. Kara Mbodj trapte het leer tegen Leander Dendoncker, Eriksen nam het geschenk gretig aan: 0-1. Even later dreigde de Deen opnieuw, zijn vrije trap ging net naast. In de 10e minuut kreeg Erik Lamela een reuzenkans voor de 0-2, maar hij besloot op Silvio Proto. Drie minuten later mocht Steven Defour een hoekschop nemen. Iedereen ging naast de bal, die bij Gillet belandde. De rechtsachter klopte Lloris met een mooi schot voor de 1-1. Na de gelijkmaker zat Anderlecht beter in de match. Iets voor het halfuur testte Okaka, die in tien competitiewedstrijden al zes keer de weg naar de netten vond, de vuisten van Lloris met een harde knal. Een lange run van Vertonghen zorgde bijna voor de 1-2 van Lamela, maar diens treffer werd afgevlagd voor buitenspel. In het begin van de tweede helft waren de beste kansen voor Anderlecht. Een strak schot van Gillet miste overtuiging, Ezekiel besloot naast. Na opnieuw een hoekschop van Defour kopte Kara op Lloris. In de 69e minuut stormde de ingevallen topspits Harry Kane op Proto, maar die bracht redding. Vijf minuten later lanceerde Ivan Obradovic de wervelend ingevallen Acheampong, die de assist leverde voor Okaka: 1-2. In het slot dreigde paars-wit met een kopbal van Dendoncker, Kane mikte naast voor de bezoekers. Dennis Praet miste in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog de kers op de taart. In de andere wedstrijd in groep J hield Monaco de drie punten thuis tegen Qarabag. De Monegasken wonnen met 1-0. In de stand leidt Monaco met 5 punten, voor Anderlecht (4) en Tottenham (4). Qarabag is laatste met 3 punten. Op donderdag 5 november gaat paars-wit op bezoek bij de Spurs. (Belga/KVDA)