Anderlecht laat zege liggen tegen Monaco: 1-1

© AFP

Anderlecht kon na een vroege goal de winst niet thuishouden tegen een al bij al evenwaardig Monaco. In de toegevoegde tijd miste de ingevallen Ezekiel een open kans om Anderlecht de winst te bezorgen.

Monaco leek vooraf de zwaarste tegenstander voor Anderlecht in Groep J van de Europa League. De Monegasken bereikten vorig seizoen nog de kwartfinales van de Champions League, waarin latere finalist Juventus maar nipt te sterk was. Maar veel sterkhouders (Kurzawa, Abdennour, Kondogbia, Martial, Ferreira Carrasco) verlieten Monaco in het tussenseizoen. En dat kon de club in de beginfase maar moeilijk verbergen in het Constant Vanden Stock-stadion. Beide ploegen waren elkaar waard en het spel golfde goed op en neer. Na 11 minuten trok Dennis Praet goed door op links. Hij zag aan de tweede paal Guillaume Gillet helemaal vrijstaan en die tikte de 1-0 voorbij een grabbelende Subasic. Monaco was echter niet van slag en reageerde met een pegel van Coentrao, die uiteenspatte op de vuisten van Proto.

Ook in het verdere verloop van de eerste helft bleven de grootste kansen voor Monaco. Cavaleiro gleed een voorzet van Coentrao in het zijnet en Silva besloot van dichtbij te zwak op Proto. Anderlecht mocht dus niet mopperen met de 1-0-voorsprong aan de rust.

Traoré

Na de pauze namen de Brusselaars het heft meer in handen. Tielemans liet zich opmerken met een laag schot naast de kooi van Subasic en Okaka zag zijn schuiver voorlangs waaien. Ook Suarez kwam dichtbij een goal na een mistrap van Wallace. De invallers El Shaarawy en Traoré testten voor Monaco Proto, maar het was wachten tot in de 85e minuut vooraleer de Monegasken konden scoren. Deschacht misrekende zich op een inworp en Traoré kopte in de rebound de gelijkmaker binnen.

De ingevallen Ezekiel kreeg in toegevoegde tijd nog een reuzekans op de overwinning, maar hij miste van dichtbij het open doel.

Een knokkend Anderlecht blijft zo achter met een kater nadat het een overwinning vijf minuten voor affluiten door de vingers zag glippen.

In de andere wedstrijd in Groep J ontving Tottenham (met Toby Alderweireld 90 minuten tussen de lijnen) op White Harte Lane FK Qarabag. De Londenaars waren natuurlijk torenhoog favoriet, maar het was Qarabag dat de score opende. Van op de penaltystip trapte de Braziliaan Richard de Azerbeidzjanen naar 0-1. Tottenham liet echter niet begaan en via twee goals van de Zuid-Koreaan Son Heung-Min stonden de Londenaars na een halfuur toch op voorsprong. Na de rust besliste Lamela de wedstrijd helemaal. Tottenham is na de eerste speeldag met drie punten de enige leider in Groep J. Anderlecht en Monaco volgen met één punt.