Een sterk Anderlecht gaf in de eerste helft bij momenten voetballes aan de Rekordmeister en had bij de rust altijd op voorsprong moeten staan. Bayern pakte in de laatste tien uitwedstrijden in de Champions League altijd minstens één tegendoelpunt en gaf ook in het Astridpark achterin een niet altijd even secure indruk.

Gelukkig voor de bezoekers uit Beieren worstelt Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk momenteel met een huizenhoog scoringsprobleem - hoe meer kansen de Pool nog mist, des te groter het probleem zal worden. De Poolse international miste voor de pauze liefst drie opgelegde kansen oog in oog met de bezoekende doelman en tot overmaat van ramp werd een overduidelijke strafschopfout op Pieter Gerkens niet gefloten.

Voor het overige zat het plannetje van Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck goed in mekaar. Dennis Appiah deed het niet onaardig op de rechterflank - hij kreeg daarvoor ook wel de nodige ruimte - en Sofiane Hanni speelde een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. De Brusselse aanvoerder bekroonde na rust zijn partij met de gelijkmaker, het eerste doelpunt van Anderlecht in de Champions League sinds december 2014. De assist kwam op naam van de hard werkende Teodorczyk, die daarmee zijn missers van voor de pauze enigszins wegveegde.

Even voordien had Robert Lewandowski, zijn ploegmaat bij de Poolse nationale ploeg, Bayern 0-1 voor gebracht na een goeie actie van de ingevallen James Rodriguez.

Beste Champions League-partij voor RSCA dit seizoen

De Beierse grootmacht speelde na de pauze op een hoger niveau en niet veel na de gelijkmaker zette Corentin Tolisso de 1-2 op het scorebord. Dat bezegelde het lot van de thuisploeg in zijn beste partij dit seizoen in de Champions League. In de slotfase voorkwam Matz Sels nog enkele keren dat Bayern de score verder kon uitdiepen. De gelijkmaker van invaller Hamdi Harbaoui werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Door de vijfde opeenvolgende nederlaag eindigt paars-wit zo goed als zeker op de laatste plaats in de groep. Mathematisch behouden ze nog een waterkans op Europese overwintering, maar dan moeten ze begin december op de slotspeeldag in de groep wel met drie doelpunten verschil gaan winnen op bezoek bij het Schotse Celtic, dat woensdag een fikse 7-1 pandoering om de oren kreeg bij groepsleider Paris Saint-Germain. Celtic telt momenteel drie punten na de 0-3 zege van vorige maand in Brussel.

Een sterk Anderlecht gaf in de eerste helft bij momenten voetballes aan de Rekordmeister en had bij de rust altijd op voorsprong moeten staan. Bayern pakte in de laatste tien uitwedstrijden in de Champions League altijd minstens één tegendoelpunt en gaf ook in het Astridpark achterin een niet altijd even secure indruk. Gelukkig voor de bezoekers uit Beieren worstelt Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk momenteel met een huizenhoog scoringsprobleem - hoe meer kansen de Pool nog mist, des te groter het probleem zal worden. De Poolse international miste voor de pauze liefst drie opgelegde kansen oog in oog met de bezoekende doelman en tot overmaat van ramp werd een overduidelijke strafschopfout op Pieter Gerkens niet gefloten. Voor het overige zat het plannetje van Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck goed in mekaar. Dennis Appiah deed het niet onaardig op de rechterflank - hij kreeg daarvoor ook wel de nodige ruimte - en Sofiane Hanni speelde een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. De Brusselse aanvoerder bekroonde na rust zijn partij met de gelijkmaker, het eerste doelpunt van Anderlecht in de Champions League sinds december 2014. De assist kwam op naam van de hard werkende Teodorczyk, die daarmee zijn missers van voor de pauze enigszins wegveegde. Even voordien had Robert Lewandowski, zijn ploegmaat bij de Poolse nationale ploeg, Bayern 0-1 voor gebracht na een goeie actie van de ingevallen James Rodriguez. De Beierse grootmacht speelde na de pauze op een hoger niveau en niet veel na de gelijkmaker zette Corentin Tolisso de 1-2 op het scorebord. Dat bezegelde het lot van de thuisploeg in zijn beste partij dit seizoen in de Champions League. In de slotfase voorkwam Matz Sels nog enkele keren dat Bayern de score verder kon uitdiepen. De gelijkmaker van invaller Hamdi Harbaoui werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Door de vijfde opeenvolgende nederlaag eindigt paars-wit zo goed als zeker op de laatste plaats in de groep. Mathematisch behouden ze nog een waterkans op Europese overwintering, maar dan moeten ze begin december op de slotspeeldag in de groep wel met drie doelpunten verschil gaan winnen op bezoek bij het Schotse Celtic, dat woensdag een fikse 7-1 pandoering om de oren kreeg bij groepsleider Paris Saint-Germain. Celtic telt momenteel drie punten na de 0-3 zege van vorige maand in Brussel.