Anderlecht sleept sensationeel gelijkspel uit de brand bij Arsenal: 3-3

© Reuters

Nadat het halverwege de tweede helft 3-0 was geworden, is Anderlecht er nog in geslaagd gelijk te maken in de Champions League wedstrijd tegen het Engelse Arsenal.

Het werd meteen een klein mirakel genoemd. RSC Anderlecht kon op de vierde speeldag in Groep D van de Champions League in de 89e minuut gelijkmaken tegen een Arsenal dat eerder met 3-0 op voorsprong had gestaan.

De eerste helft startte aan een verschroeiend tempo, met Arsenal dat het balbezit opeiste. Toch creëerde Anderlecht de betere kansen, via Dennis Praet en Sasha Kljestan.

De inefficiëntie van de Belgische landskampioen werd genadeloos afgestraft. In minuut 24 veroorzaakte Chancel Mbemba een penaltyfout op Danny Welbeck. Mikel Arteta zette de strafschap ijzig kalm om.

Amper vijf minuten later trapte Alexis Sanchez een vrije trap in de muur, maar in de rebound trof de Chileen wel raak in de korte hoek. Arsenal trok met een geruststellende 2-0 richting kleedkamer.

Vanden Borre

Na de pauze lag het tempo wat lager. Iets voor het uur werd balverlies van Kljestan genadeloos afgestraft door Alex Oxlade-Chamberlain. De match leek gespeeld, maar drie minuten later milderde Anthony Vanden Borre tot 3-1, weliswaar uit buitenspelpositie.

Arsenal had de touwtjes in handen, maar liet Anderlecht zelf terug in de wedstrijd komen. In minuut 72 maakte Nacho Monreal een penaltyfout op de ingevallen Aleksandar Mitrovic. Anthony Vanden Borre schoof de aansluitingstreffer voorbij Wojciech Szczesny. Arsenal verloor compleet de controle over de wedstrijd en paarswit oversteeg zichzelf. In minuut 89 geschiedde het wonder: op voorzet van Andy Najar kopte Mitrovic de 3-3 gelijkmaker binnen.

Kwetsuur

Toch kon coach Besnik Hasi niet zonder kopzorgen uit Londen vertrekken. In de 54e minuut had hij immers Chancel Mbemba met een knieblessure zien uitvallen.

In de andere wedstrijd in groep D verzekerde Borussia Dortmund zich met een 4-1 zege tegen Galatasaray van de kwalificatie voor de achtste finales. Dortmund telt na vier wedstrijden 12 punten, Arsenal heeft er 7. Anderlecht staat op plaats drie met 2 punten, Galatasaray bekleedt de laatste plaats met 1 punt.

Ronaldo wint maar scoort niet

Real Madrid won zuinig met 1-0 van het Liverpool van Rode Duivel Simon Mignolet. Benzema scoorde de enige treffer. Cristiano Ronaldo zag zijn pogingen geweerd door Mignolet. Real gaat, net als Dortmund, door naar de achtste finales.

Juventus Turijn balanceerde tegen Olympiakos op de rand van de uitschakeling. Met wat geluk zette de Italiaanse kampioen een 1-2 achterstand toch nog in een 3-2 zege om. Een nederlaag van Juventus had zowel voor Olympiakos, als Atletico Madrid, dat met 0-2 ging winnen bij Malmö, de kwalificatie betekend.

Zenit Sint-Petersburg verloor op eigen terrein met 1-2 van Bayer Leverkusen, Monaco ging met 1-0 de boot in bij Benfica.