De polemiek rond de aanvoerdersband voor Olivier Deschacht of Lucas Biglia heeft de directie van Anderlecht doen besluiten om het officiële supportersforum te sluiten. Club Brugge deed het enkele jaren geleden al en ook Bergen en vandaag is het dus Anderlecht dat zijn officiële forum, dat via de website van RSCA toegankelijk was, sluit.

Op fora ontaarden discussies regelmatig in scheldpartijen en de taal die gebruikt wordt, is niet altijd van een hoog niveau. Het forum van Anderlecht werd de jongste tijd 'vervuild' door supporters die in de clinch gingen over de aanvoerdersband. Die hangt opnieuw om de arm van de uit blessure teruggekeerde Deschacht.

Vele fans zijn het daar echter niet mee eens en hebben dat afgelopen weekend nog eens getoond met een imposant spandoek: voor hen is Biglia de enige echte kapitein. Deschacht werd zelfs getrakteerd op een fluitconcert tijdens de thuiswedstrijd tegen Beerschot AC.

Op het forum kwam dus ook veel kritiek, vooral op trainer Ariël Jacobs en de directie. Anderlecht heeft daarom het forum gesloten dat aan zijn officiële website gelinkt was. In de praktijk verandert er echter weinig, aangezien er nog verschillende niet-officiële fora bestaan waar de clubs geen controle over hebben. (PD/KVDA)

De polemiek rond de aanvoerdersband voor Olivier Deschacht of Lucas Biglia heeft de directie van Anderlecht doen besluiten om het officiële supportersforum te sluiten. Club Brugge deed het enkele jaren geleden al en ook Bergen en vandaag is het dus Anderlecht dat zijn officiële forum, dat via de website van RSCA toegankelijk was, sluit. Op fora ontaarden discussies regelmatig in scheldpartijen en de taal die gebruikt wordt, is niet altijd van een hoog niveau. Het forum van Anderlecht werd de jongste tijd 'vervuild' door supporters die in de clinch gingen over de aanvoerdersband. Die hangt opnieuw om de arm van de uit blessure teruggekeerde Deschacht. Vele fans zijn het daar echter niet mee eens en hebben dat afgelopen weekend nog eens getoond met een imposant spandoek: voor hen is Biglia de enige echte kapitein. Deschacht werd zelfs getrakteerd op een fluitconcert tijdens de thuiswedstrijd tegen Beerschot AC. Op het forum kwam dus ook veel kritiek, vooral op trainer Ariël Jacobs en de directie. Anderlecht heeft daarom het forum gesloten dat aan zijn officiële website gelinkt was. In de praktijk verandert er echter weinig, aangezien er nog verschillende niet-officiële fora bestaan waar de clubs geen controle over hebben. (PD/KVDA)