In de toekomst alles op de jeugd, dat was vandaag de teneur op de jaarlijkse persconferentie van Anderlecht, een week voor de start van de nieuwe competitie. Behalve een 31ste landstitel ambieert RSCA dit seizoen ook de Beker en overwinteren in de Europa League.

"Ariël Jacobs stelde in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Brussels (1-5) zowel Romelu als Jordan Lukaku op. Ze symboliseren ons opleidingscentrum en ze zijn een teken van het vroege succes," zei manager Herman Van Holsbeeck. "Maar we willen het hier zeker niet bij laten. In de toekomst zal Anderlecht meer en meer inzetten op de jeugd".

Die filosofie wil niet zeggen dat Anderlecht zich niet meer zal roeren op de transfermarkt. Van Holsbeeck: "We hebben lessen getrokken uit het vorige seizoen en geluisterd naar de supporters. Daarom zullen we ook nieuwe spelers aantrekken die technisch onderlegd zijn om het voetbal te kunnen brengen dat Anderlecht groot heeft gemaakt".

Titel, beker en Europa

Over de ambities voor het nieuwe seizoen spraken ze bij de recordkampioen klare taal. Behalve een 31ste landstitel wil voorzitter Roger Vanden Stock dit seizoen ook de Beker en overwinteren in de Europa League.

"Anderlecht moet altijd de ambitie hebben om kampioen te spelen, zonder uitzondering. Anders is het Anderlecht niet meer," dixit Vanden Stock.

Ook niet-sportief is er komend seizoen werk aan de winkel, met in de eerste plaats het aanslepende stadiondossier. "De werken moeten hier in 2012 beginnen, en we moeten ten laatste in mei de toelating ervoor hebben." RSCA wil de capaciteit van het stadion optrekken tot 30.000 toeschouwers, maar dat stoot op verzet van de buurtbewoners.

Het stadiondossier is nog hangende, maar het opleidingscentrum in Neerpede is er al en de voorzitter is er trots op. Vanden Stock: "Daarvoor moet ik mijn neef Philippe Collin feliciteren (secretaris-generaal en voorzitter van het jeugdcomité, nvdr.). Hij heeft zich laten inspireren door wat hij bij de grote Europese clubs zag".

Transfers

Anderlecht had gehoopt vandaag te kunnen uitpakken met de transfer van Milan Jovanovic, maar dat bleek niet het geval. De transfer van de 30-jarige Serviër behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar Anderlecht heeft hem nog geen nieuw salarisaanbod gedaan.

"Milan kent ons project en kan er zich ook volledig in vinden," aldus Van Holsbeeck. "Hij wil wel komen, maar kent ook onze voorwaarden en die zijn niet vergelijkbaar met die van Liverpool. De bal ligt nu in het kamp van zowel Liverpool als Jovanovic."

Wat de uitgaande transfers betreft, viel er evenmin nieuws te rapen. De kans dat Romelu Lukaku alsnog naar Chelsea trekt, bedraagt volgens Van Holsbeeck 50 procent.

"Maar het mag niet meer aanslepen. Het is geen ingewikkelde zaak, Lukaku wil en mag weg als ze onze vraagprijs betalen." Van een eventuele transfer van Lukaku hangt af of de onderhandelingen met Monaco over Dieumerci Mbokani opnieuw worden opgestart. (Belga/KVDA)

In de toekomst alles op de jeugd, dat was vandaag de teneur op de jaarlijkse persconferentie van Anderlecht, een week voor de start van de nieuwe competitie. Behalve een 31ste landstitel ambieert RSCA dit seizoen ook de Beker en overwinteren in de Europa League. "Ariël Jacobs stelde in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Brussels (1-5) zowel Romelu als Jordan Lukaku op. Ze symboliseren ons opleidingscentrum en ze zijn een teken van het vroege succes," zei manager Herman Van Holsbeeck. "Maar we willen het hier zeker niet bij laten. In de toekomst zal Anderlecht meer en meer inzetten op de jeugd". Die filosofie wil niet zeggen dat Anderlecht zich niet meer zal roeren op de transfermarkt. Van Holsbeeck: "We hebben lessen getrokken uit het vorige seizoen en geluisterd naar de supporters. Daarom zullen we ook nieuwe spelers aantrekken die technisch onderlegd zijn om het voetbal te kunnen brengen dat Anderlecht groot heeft gemaakt". Titel, beker en Europa Over de ambities voor het nieuwe seizoen spraken ze bij de recordkampioen klare taal. Behalve een 31ste landstitel wil voorzitter Roger Vanden Stock dit seizoen ook de Beker en overwinteren in de Europa League. "Anderlecht moet altijd de ambitie hebben om kampioen te spelen, zonder uitzondering. Anders is het Anderlecht niet meer," dixit Vanden Stock. Ook niet-sportief is er komend seizoen werk aan de winkel, met in de eerste plaats het aanslepende stadiondossier. "De werken moeten hier in 2012 beginnen, en we moeten ten laatste in mei de toelating ervoor hebben." RSCA wil de capaciteit van het stadion optrekken tot 30.000 toeschouwers, maar dat stoot op verzet van de buurtbewoners. Het stadiondossier is nog hangende, maar het opleidingscentrum in Neerpede is er al en de voorzitter is er trots op. Vanden Stock: "Daarvoor moet ik mijn neef Philippe Collin feliciteren (secretaris-generaal en voorzitter van het jeugdcomité, nvdr.). Hij heeft zich laten inspireren door wat hij bij de grote Europese clubs zag". Transfers Anderlecht had gehoopt vandaag te kunnen uitpakken met de transfer van Milan Jovanovic, maar dat bleek niet het geval. De transfer van de 30-jarige Serviër behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar Anderlecht heeft hem nog geen nieuw salarisaanbod gedaan. "Milan kent ons project en kan er zich ook volledig in vinden," aldus Van Holsbeeck. "Hij wil wel komen, maar kent ook onze voorwaarden en die zijn niet vergelijkbaar met die van Liverpool. De bal ligt nu in het kamp van zowel Liverpool als Jovanovic." Wat de uitgaande transfers betreft, viel er evenmin nieuws te rapen. De kans dat Romelu Lukaku alsnog naar Chelsea trekt, bedraagt volgens Van Holsbeeck 50 procent. "Maar het mag niet meer aanslepen. Het is geen ingewikkelde zaak, Lukaku wil en mag weg als ze onze vraagprijs betalen." Van een eventuele transfer van Lukaku hangt af of de onderhandelingen met Monaco over Dieumerci Mbokani opnieuw worden opgestart. (Belga/KVDA)