Anderlecht uitgeschakeld voor Champions League na thuisnederlaag tegen Rostov

© BELGA

Na een thuisnederlaag tegen Rostov sneuvelt Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League. Paars-wit speelt nu wel de play-offs van de Europa League. “Rostov was gewoon beter dan Anderlecht”, stelde trainer René Weiler vast.

RSC Anderlecht kon zich dus niet plaatsen voor de play-offs (vierde en laatste voorronde) van de Champions League. Paars-Wit had na het 2-2 gelijkspel in de heenmatch van vorige week nochtans een goede uitgangspositie in handen, maar verloor in de terugwedstrijd in het eigen Constant Vanden Stockstadion vrij kansloos met 0-2. Noboa (28.) en Azmoun (47.) waren de doelpuntenmakers, Anderlecht wordt wel nog opgevist in de vierde voorronde van de Europa League.

Paars-Wit – met kapitein Steven Defour opnieuw tussen de lijnen – begon het best aan de partij en dreigde meteen via twee kopballen van Sylla. In minuut zestien (Defours rugnummer) scandeerde de thuisaanhang de naam van de voormalige Gouden Schoen.

Niet veel later waren de bezoekers plots driemaal gevaarlijk. Kalachev knalde over, een minuut later kopte Azmoun op de paal en nog een minuut later redde Roef een poging van diezelfde Azmoun. In minuut 28 trof de Russische vicekampioen dan toch raak, een schot van op zo’n 30 meter van Noboa verraste doelman Roef en ging tegen de Brusselse netten. Anderlecht was aangeslagen en kon niet meteen een vuist maken, op slag van rust besloot Tielemans wel op doelman Dzhanaev.

Invallers

De tweede helft begon dramatisch voor de Belgische recordkampioen en na een vlotte Russische combinatie tikte Azmoun (47.) de 0-2 in doel. Coach René Weiler gooide Acheampong, Kabasele en Trezeguet in de strijd, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. De bezoekers hielden al bij al erg makkelijk stand, het nieuwe Anderlecht blijkt duidelijk nog niet klaar.

Door de 0-2 grijpen de Brusselaars naast een ticket voor de laatste voorronde van het kampioenenbal, ze mogen wel naar de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Vrijdag (13u) wordt er in het Zwitserse Nyon geloot.

‘Hard werk loont nog niet’

De kersverse Anderlecht-coach gaf tijdens zijn persbabbel toe dat Rostov “gewoon beter” was.

“Iedereen is ontzettend ontgoocheld. We wilden op dezelfde manier spelen als in Rostov, maar zijn daar niet in geslaagd. De ploeg was niet agressief genoeg. We moesten onze meerdere erkennen in een sterke tegenstander”.

Na het eerste doelpunt “was het nog moeilijker voor ons. Rostov speelde zeer compact en wij vonden geen gaten meer in hun organisatie. Na de pauze kregen we het tweede doelpunt tegen. Dan weet je dat het nog moeilijker wordt. Het was niet goed genoeg, al vond ik de reactie van de ploeg na de 0-2 wel nog goed. Onze defensie had veel problemen met de twee aanvallers van de tegenstander. Eentje hield de ballen goed bij, de andere deed ons pijn met zijn snelheid. We hebben veel grote fouten gemaakt”.

Weiler zit evenwel niet met de handen in het haar. “We hebben veel nieuwe spelers. Er is meer tijd nodig om de automatismen in de ploeg te krijgen. Ik wil het ook niet steken op bepaalde individuen, de hele ploeg was gewoon minder dan in de heenwedstrijd. We werken hard, het loont voorlopig nog niet”, besloot hij.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content