TP Mazembe, de Congolese landskampioen en vorig jaar finalist van het WK voor clubs, traint een hele week in het jeugd- en trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede. Het gaat om de eerste stap van een doorgedreven samenwerking tussen beide clubs. Dat meldt Anderlecht.

De spelers en de staf van TP Mazembe kwamen afgelopen zaterdag aan in Brussel en vertrekken komende zondag opnieuw richting Congo. Donderdag spelen beide clubs een vriendenwedstrijd. De wedstrijd en alle trainingen vinden plaats achter gesloten deuren.

Anderlecht en TP Mazembe organiseren in de loop van de week een persconferentie om de samenwerking uitvoeriger voor te stellen. "We zijn erg trots om Mazembe te mogen ontvangen. Het is een Afrikaanse topclub die vele talenten opleidt", zegt Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock.

Tout Puissant Mazembe is de ex-club van Anderlechtspits Dieumerci Mbokani. In december vorig jaar haalden de Congolezen de finale van het WK voor clubs, waarin Italiaans kampioen Inter te sterk bleek (3-0). (Belga/KVDA)

TP Mazembe, de Congolese landskampioen en vorig jaar finalist van het WK voor clubs, traint een hele week in het jeugd- en trainingscentrum van RSC Anderlecht in Neerpede. Het gaat om de eerste stap van een doorgedreven samenwerking tussen beide clubs. Dat meldt Anderlecht. De spelers en de staf van TP Mazembe kwamen afgelopen zaterdag aan in Brussel en vertrekken komende zondag opnieuw richting Congo. Donderdag spelen beide clubs een vriendenwedstrijd. De wedstrijd en alle trainingen vinden plaats achter gesloten deuren. Anderlecht en TP Mazembe organiseren in de loop van de week een persconferentie om de samenwerking uitvoeriger voor te stellen. "We zijn erg trots om Mazembe te mogen ontvangen. Het is een Afrikaanse topclub die vele talenten opleidt", zegt Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock. Tout Puissant Mazembe is de ex-club van Anderlechtspits Dieumerci Mbokani. In december vorig jaar haalden de Congolezen de finale van het WK voor clubs, waarin Italiaans kampioen Inter te sterk bleek (3-0). (Belga/KVDA)