De politieke carrière van Andrej Shevchenko kende geen blitzstart.

Tijdens het afgelopen EK in Polen en Oekraïne fungeerde Andrej Shevchenko nog als aanvoerder van Oekraïne. Maar de 36-jarige aanvaller liet eind juli weten dat hij met onmiddellijke ingang ook stopte als speler van Dinamo Kiev, om zich te richten op een nieuwe loopbaan in de politiek.

Sheva sloot zich aan bij Voorwaarts Oekraïne van de controversiële Natalia Korolevska (37), die in het verleden een alliantie aanging met de opgesloten voormalige eerste minister Joelija Timosjenko.

De oud-spits van AC Milan en Chelsea wilde zich vooral richten op de sociale omstandigheden en sport zijn land. Hij baseerde zich daarbij op zijn levensmotto 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Met Arseni Jatsenjoek (38) maakt Andrej Shevchenko deel uit van een nieuwe politieke voorhoede.

Maar bij de parlementsverkiezingen miste de 111-voudige international volledig zijn doel. De voormalige voetbalvedette verzamelde slechts twee procent van de stemmen, vrij ver verwijderd van de verhoopte vijf procent. Het zal dus nog even duren vooraleer Sjevtsjenko zich gedeputeerde van zijn land mag noemen. (FV)

De politieke carrière van Andrej Shevchenko kende geen blitzstart. Tijdens het afgelopen EK in Polen en Oekraïne fungeerde Andrej Shevchenko nog als aanvoerder van Oekraïne. Maar de 36-jarige aanvaller liet eind juli weten dat hij met onmiddellijke ingang ook stopte als speler van Dinamo Kiev, om zich te richten op een nieuwe loopbaan in de politiek. Sheva sloot zich aan bij Voorwaarts Oekraïne van de controversiële Natalia Korolevska (37), die in het verleden een alliantie aanging met de opgesloten voormalige eerste minister Joelija Timosjenko. De oud-spits van AC Milan en Chelsea wilde zich vooral richten op de sociale omstandigheden en sport zijn land. Hij baseerde zich daarbij op zijn levensmotto 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Met Arseni Jatsenjoek (38) maakt Andrej Shevchenko deel uit van een nieuwe politieke voorhoede.Maar bij de parlementsverkiezingen miste de 111-voudige international volledig zijn doel. De voormalige voetbalvedette verzamelde slechts twee procent van de stemmen, vrij ver verwijderd van de verhoopte vijf procent. Het zal dus nog even duren vooraleer Sjevtsjenko zich gedeputeerde van zijn land mag noemen. (FV)