Honduras en de Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF-zone (Noord- en Centraal-Amerika en Caraïben).

Honduras haalde het in Baltimore met het kleinste verschil van Costa Rica. Het was Anderlecht-speler Andy Najar die in de 49e minuut de enige treffer uit de partij scoorde. Gastland Amerika had in zijn kwartfinale geen kind aan El Salvador won met overduidelijke 5-1 cijfers. Goodson (21.), Corona (29.), Johnson (60.), Donovan (78.) en Diskerud (ex-AA Gent, 84.) maakten de Amerikaanse goals, Zelaya (39.) scoorde tegen.

Eerder verzekerden ook titelverdediger Mexico en het verrassende Panama zich al van een ticket voor de laatste vier. Mexico schakelde Trinidad & Tobago uit (1-0), Panama verpletterde Cuba (6-1). In de halve finales nemen de VS het op tegen Honduras en botst Panama op Mexico. De finale is voor zondag. (Belga/INM) Herbekijk het doelpunt van Andy Najar en de hoogtepunten van de wedstrijd :

Honduras en de Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landenteams van de CONCACAF-zone (Noord- en Centraal-Amerika en Caraïben). Honduras haalde het in Baltimore met het kleinste verschil van Costa Rica. Het was Anderlecht-speler Andy Najar die in de 49e minuut de enige treffer uit de partij scoorde. Gastland Amerika had in zijn kwartfinale geen kind aan El Salvador won met overduidelijke 5-1 cijfers. Goodson (21.), Corona (29.), Johnson (60.), Donovan (78.) en Diskerud (ex-AA Gent, 84.) maakten de Amerikaanse goals, Zelaya (39.) scoorde tegen. Eerder verzekerden ook titelverdediger Mexico en het verrassende Panama zich al van een ticket voor de laatste vier. Mexico schakelde Trinidad & Tobago uit (1-0), Panama verpletterde Cuba (6-1). In de halve finales nemen de VS het op tegen Honduras en botst Panama op Mexico. De finale is voor zondag. (Belga/INM) Herbekijk het doelpunt van Andy Najar en de hoogtepunten van de wedstrijd :