Darko Anic liet zich de voorbije dagen speeldagen als toeschouwer opmerken bij AA Gent. De Serviër speelde er twee seizoenen en zat er eerder vier bij Club Brugge. Waarom laat hij zich hier weer zien?

"Ik wil deuren openen", zegt hij, "en iedereen op de hoogte brengen dat ik ga beginnen als makelaar. Ik wil met andere makelaars samenwerken om spelers van een jeugdacademie in Belgrado, meer dan tweehonderd spelen er, naar de Europese clubs te brengen waar ik connecties heb. En misschien word ik over drie, vier jaar trainer."

Ook na zijn carrière blijkt de Serviër het onvoorspelbare en ongrijpbare karakter te hebben dat hem als speler typeerde, maar de makelarij lijkt toch een prioriteit te worden. "Op 70 kilometer van Belgrado heb ik nog altijd mijn sportcafé, maar ik woon wel in Belgrado zelf om Rode Ster, Partizan en de nationale ploeg beter te kunnen volgen. Ik ben al drie jaar gestopt met voetballen, maar nu wil ik terug in het voetbal."

Samen met, zo blijkt, Khalilou Fadiga, die ook bij Club Brugge en AA Gent voetbalde en met wie Anic in Brugge goede banden smeedde. "Fadiga is al twee, drie maanden makelaar. Ik wil met hem samenwerken. Hij was onlangs in Qatar, bij Bruno Metsu (de Franse bondscoach van Qatar, nvdr) om contacten te leggen. In het begin zal het moeilijk zijn om binnen te geraken bij clubs, want er zijn veel makelaars, maar een of twee goede transfers kunnen ons lanceren. Het beste is dat we starten in België. Voetballen is makkelijker, maar we willen tonen dat we een serieus team zijn."

Hij heeft twee spelers tussen 15 en 18 jaar die hij naar eigen zeggen wil klaar maken om in de winterstop naar België te komen. "Een verdediger en een creatieve middenvelder, zoals ik er een was. Ik moet eerst nog weten wat de clubs nodig hebben, maar de Belgische competitie heeft in elk geval meer creativiteit nodig, vind ik."

Raoul De Groote

Darko Anic liet zich de voorbije dagen speeldagen als toeschouwer opmerken bij AA Gent. De Serviër speelde er twee seizoenen en zat er eerder vier bij Club Brugge. Waarom laat hij zich hier weer zien? "Ik wil deuren openen", zegt hij, "en iedereen op de hoogte brengen dat ik ga beginnen als makelaar. Ik wil met andere makelaars samenwerken om spelers van een jeugdacademie in Belgrado, meer dan tweehonderd spelen er, naar de Europese clubs te brengen waar ik connecties heb. En misschien word ik over drie, vier jaar trainer." Ook na zijn carrière blijkt de Serviër het onvoorspelbare en ongrijpbare karakter te hebben dat hem als speler typeerde, maar de makelarij lijkt toch een prioriteit te worden. "Op 70 kilometer van Belgrado heb ik nog altijd mijn sportcafé, maar ik woon wel in Belgrado zelf om Rode Ster, Partizan en de nationale ploeg beter te kunnen volgen. Ik ben al drie jaar gestopt met voetballen, maar nu wil ik terug in het voetbal." Samen met, zo blijkt, Khalilou Fadiga, die ook bij Club Brugge en AA Gent voetbalde en met wie Anic in Brugge goede banden smeedde. "Fadiga is al twee, drie maanden makelaar. Ik wil met hem samenwerken. Hij was onlangs in Qatar, bij Bruno Metsu (de Franse bondscoach van Qatar, nvdr) om contacten te leggen. In het begin zal het moeilijk zijn om binnen te geraken bij clubs, want er zijn veel makelaars, maar een of twee goede transfers kunnen ons lanceren. Het beste is dat we starten in België. Voetballen is makkelijker, maar we willen tonen dat we een serieus team zijn." Hij heeft twee spelers tussen 15 en 18 jaar die hij naar eigen zeggen wil klaar maken om in de winterstop naar België te komen. "Een verdediger en een creatieve middenvelder, zoals ik er een was. Ik moet eerst nog weten wat de clubs nodig hebben, maar de Belgische competitie heeft in elk geval meer creativiteit nodig, vind ik." Raoul De Groote