Afgelopen weekend was de 36-jarige aanvaller Anthony Lurling dé held bij degradatiekandidaat NAC. Met twee doelpunten en twee assists hield hij op zijn eentje de ploeg uit Breda in de Eredivisie.

Vooral zijn eerste doelpunt voor het team van Sepp De Roover, vanop zo'n 25 meter in de verste kruising, mocht er wezen. Uiteindelijk won Breda met 5-3 van rechtstreeks concurrent Roda JC.

Nochtans zag het er lange tijd niet goed uit voor NAC. Na amper een kwartier spelen klom Roda JC op voorsprong via Frank Demouge. Vijf minuten later kon Eric Botteghin gelijkmaken. Roda JC, met aanvoerder Sanharib Malki negentig minuten tussen de lijnen, liet zich niet van de wijs brengen en liep tot 1-3 uit.

De thuisploeg nam in de tweede helft het heft in handen. Onder aanvoering van een bedrijvige Lurling kwam NAC opnieuws langszij, met een prachtige 3-3-gelijkmaker tot gevolg.

Nacompetitie ontlopen

Elson Hooi en nadien opnieuw Lurling met een heerlijke stift zorgden uiteindelijk voor de 5-3 eindstand. In de stand verzekert NAC zich zo van het behoud. Roda JC is dan wel weer veroordeeld tot de nacompetitie. Met nog een wedstrijd voor de boeg kan de ploeg van Davy De Beule, Martijn Monteyne, Bart Biemans en Jimmy Hempte de vierpuntenkloof met RKC niet meer goedmaken. (ML)

Bekijk hier de samenvatting, met het schitterende doelpunt van Lurling:

Afgelopen weekend was de 36-jarige aanvaller Anthony Lurling dé held bij degradatiekandidaat NAC. Met twee doelpunten en twee assists hield hij op zijn eentje de ploeg uit Breda in de Eredivisie. Vooral zijn eerste doelpunt voor het team van Sepp De Roover, vanop zo'n 25 meter in de verste kruising, mocht er wezen. Uiteindelijk won Breda met 5-3 van rechtstreeks concurrent Roda JC.Nochtans zag het er lange tijd niet goed uit voor NAC. Na amper een kwartier spelen klom Roda JC op voorsprong via Frank Demouge. Vijf minuten later kon Eric Botteghin gelijkmaken. Roda JC, met aanvoerder Sanharib Malki negentig minuten tussen de lijnen, liet zich niet van de wijs brengen en liep tot 1-3 uit.De thuisploeg nam in de tweede helft het heft in handen. Onder aanvoering van een bedrijvige Lurling kwam NAC opnieuws langszij, met een prachtige 3-3-gelijkmaker tot gevolg.Nacompetitie ontlopenElson Hooi en nadien opnieuw Lurling met een heerlijke stift zorgden uiteindelijk voor de 5-3 eindstand. In de stand verzekert NAC zich zo van het behoud. Roda JC is dan wel weer veroordeeld tot de nacompetitie. Met nog een wedstrijd voor de boeg kan de ploeg van Davy De Beule, Martijn Monteyne, Bart Biemans en Jimmy Hempte de vierpuntenkloof met RKC niet meer goedmaken. (ML) Bekijk hier de samenvatting, met het schitterende doelpunt van Lurling: