Antoine Griezmann keert terug naar Atletico Madrid

De Franse international Antoine Griezmann keert terug naar Atletico Madrid. De 30-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Barcelona, dat hem in 2019 voor 120 miljoen euro overnam van Atletico.

Na dit seizoen kan de overeenkomst met vier jaar verlengd worden.

In Camp Nou kon Griezmann ondanks 35 doelpunten in 102 wedstrijden nooit de harten van de fans veroveren. Bij Atletico was hij wel de publiekslieveling. Van 2014 tot 2019 speelde hij 257 wedstrijden voor de club van Yannick Carrasco. Daarin scoorde hij 133 doelpunten en verdeelde hij 50 assists. In 2016 bereikte hij met Atletico de finale van de Champions League, waarin Atletico met strafschoppen verloor van stadsgenoot Real. Twee jaar later won hij met ‘Los Colchoneros’ de Europa League.

Dubbele transfer voor Atletico

Griezmann speelde zijn hele loopbaan in Spanje. Van 2009 tot 2014 deed hij dat bij zijn jeugdclub Real Sociedad. De transfer van Griezmann kon op de valreep nog afgerond worden, nadat de Spaanse middenvelder Saul Niguez de overstap van Atletico naar het Engelse Chelsea maakte. Mogelijk heeft Barcelona ook nog tijdig de Nederlandse aanvaller Luuk de Jong weg kunnen plukken bij Sevilla.

La Liga ontkent dat Atletico en Barcelona extra tijd gekregen hebben om transfers af te ronden. ‘De documenten waren op tijd’, klinkt het.

Partner Content