Antonio Conte ziet complot achter ‘krankzinnig’ programma Inter

“Krankzinnig”, zo omschreef trainer Antonio Conte het programma van zijn club Internazionale. De ploeg uit Milaan speelde afgelopen week in zeven dagen tijd drie wedstrijden in de Serie A.

‘Onze kalender is krankzinnig. Het is gemaakt om Inter problemen te bezorgen’, bromde Conte zondagavond na het gelijkspel bij AS Roma (2-2).

Inter won eerder in de week wel van Torino (3-1) en bij SPAL (0-4). In Rome stevende de blauw-zwarte formatie uit Milaan ondanks de vroege openingstreffer van Stefan de Vrij af op een nederlaag, maar Rode Duivel Romelu Lukaku redde in de slotfase nog een punt door een strafschop te benutten. Met nog vier wedstrijden te gaan, heeft de ploeg van Conte vijf punten achterstand op Juventus. De koploper komt maandagavond nog in actie tegen Lazio en kan haar voorsprong dan weer uitbreiden tot acht punten. ‘Juve’ kwam woensdag voor het laatst in actie en kreeg daarna vier dagen rust.

‘Je kan wel zien dat wij er niet bij waren toen het programma werd gemaakt’, mopperde Conte. ‘Sommige andere teams hebben wel eens vijf dagen rust. Dit was de derde wedstrijd op rij waarin we een ploeg troffen die een dag langer rust had gehad. Het is altijd Inter dat aan het kortste eind trekt. Heel vreemd.

‘ De titel lijkt er niet in te zitten, maar Inter is na het gelijkspel bij AS Roma wel al zeker van deelname aan de Champions League. ‘We hebben slechts vier wedstrijden verloren, we hebben de beste defensie en zijn de op één na meest scorende ploeg. De fans kunnen trots zijn. Ik kan de jongens niets verwijten’, besloot Conte.