Royal Antwerp Football Club, Belgiës oudste voetbalclub, wordt niet ontbonden. De burgerlijke rechtbank van Antwerpen heeft donderdag de eis van zakenman Tony Gram en de groep NV Colver rond de familie Collin afgewezen.

Gram en Colver hadden de rechtbank begin september gevraagd om de vzw Royal Antwerp FC te ontbinden, omdat 'The Great Old' zijn financiële verplichtingen niet was nagekomen.

De rechtbank oordeelde echter dat Gram en Colver een concreet belang hadden moeten aantonen om de eis tot ontbinding in te willigen.

Beide schuldeisers hebben ondertussen al verschillende gerechtelijke procedures aangespannen om hun centen te krijgen.

Aangezien al die zaken nog hangende zijn en Antwerp de meeste bedragen betwist, hadden Gram en Colver volgens de rechtbank geen concrete, vaststaande en opeisbare vordering.

Stamnummer 1

Royal Antwerp FC, met stamnummer 1, werd vier keer Belgisch landskampioen (1929, 1931, 1944 en 1957) en won twee keer de Beker van België (1955 en 1992). In 1990 haalde de club de kwartfinales van de UEFA Cup en in 1993 de finale van de Europabeker voor bekerwinnaars.

Sinds 2004 speelt Antwerp in tweede klasse. Momenteel staat de club op de negende plaats, met 15 punten uit 10 wedstrijden.

Royal Antwerp Football Club, Belgiës oudste voetbalclub, wordt niet ontbonden. De burgerlijke rechtbank van Antwerpen heeft donderdag de eis van zakenman Tony Gram en de groep NV Colver rond de familie Collin afgewezen. Gram en Colver hadden de rechtbank begin september gevraagd om de vzw Royal Antwerp FC te ontbinden, omdat 'The Great Old' zijn financiële verplichtingen niet was nagekomen. De rechtbank oordeelde echter dat Gram en Colver een concreet belang hadden moeten aantonen om de eis tot ontbinding in te willigen. Beide schuldeisers hebben ondertussen al verschillende gerechtelijke procedures aangespannen om hun centen te krijgen. Aangezien al die zaken nog hangende zijn en Antwerp de meeste bedragen betwist, hadden Gram en Colver volgens de rechtbank geen concrete, vaststaande en opeisbare vordering. Stamnummer 1 Royal Antwerp FC, met stamnummer 1, werd vier keer Belgisch landskampioen (1929, 1931, 1944 en 1957) en won twee keer de Beker van België (1955 en 1992). In 1990 haalde de club de kwartfinales van de UEFA Cup en in 1993 de finale van de Europabeker voor bekerwinnaars. Sinds 2004 speelt Antwerp in tweede klasse. Momenteel staat de club op de negende plaats, met 15 punten uit 10 wedstrijden.