In Antwerpen zijn een duizendtal Antwerpsupporters van de Groenplaats naar de Grote Markt getrokken om daar voor het stadhuis te protesteren tegen de eventuele komst van een niet-Antwerpse (eersteklasse)voetbalclub naar de stad.

De manifestatie, die voor aanvang van de maandelijkse gemeenteraadszitting plaatsvindt, gaat gepaard met veel rumoer en Bengaals vuur, maar verloopt vooralsnog incidentloos.

Ploeg van 't Stad

Voor het stadhuis ontrolden de fans een groot spandoek met daarop "Antwerps geld voor Antwerpse ploegen". Ze scandeerden ook slogans als "Antwerp is de ploeg van 't Stad" en "Beerschot is geklopt!". Het rumoer is tot in de raadszaal van het Schoon Verdiep te horen, maar de gemeenteraadszitting zelf werd vooralsnog niet verstoord. Er is ook nog geen melding van arrestaties of ongeregeldheden.

De manifestatie stond al een week lang gepland, maar was aanvankelijk niet aangevraagd. Volgens de lokale politie gebeurde dat alsnog in de loop van de dag. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) had al aangegeven dat hij de actie zou gedogen, zolang alles rustig bleef. De politie is voor alle zekerheid massaal aanwezig in en rond het stadhuis.

Steun voor Antwerp

Naast het protest tegen de plannen om een nieuwe eersteklasser uit de grond te stampen in of een bestaande te verhuizen naar Antwerpen, vragen de Antwerpfans aan het stadsbestuur ook om na het faillissement van Beerschot voluit steun te bieden aan hun club, die momenteel in tweede klasse uitkomt en net als Beerschot de voorbije jaren met financiële problemen kampte. De kwestie wordt ook nog besproken door de gemeenteraad. (Belga/EE)

In Antwerpen zijn een duizendtal Antwerpsupporters van de Groenplaats naar de Grote Markt getrokken om daar voor het stadhuis te protesteren tegen de eventuele komst van een niet-Antwerpse (eersteklasse)voetbalclub naar de stad. De manifestatie, die voor aanvang van de maandelijkse gemeenteraadszitting plaatsvindt, gaat gepaard met veel rumoer en Bengaals vuur, maar verloopt vooralsnog incidentloos. Ploeg van 't Stad Voor het stadhuis ontrolden de fans een groot spandoek met daarop "Antwerps geld voor Antwerpse ploegen". Ze scandeerden ook slogans als "Antwerp is de ploeg van 't Stad" en "Beerschot is geklopt!". Het rumoer is tot in de raadszaal van het Schoon Verdiep te horen, maar de gemeenteraadszitting zelf werd vooralsnog niet verstoord. Er is ook nog geen melding van arrestaties of ongeregeldheden. De manifestatie stond al een week lang gepland, maar was aanvankelijk niet aangevraagd. Volgens de lokale politie gebeurde dat alsnog in de loop van de dag. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) had al aangegeven dat hij de actie zou gedogen, zolang alles rustig bleef. De politie is voor alle zekerheid massaal aanwezig in en rond het stadhuis. Steun voor Antwerp Naast het protest tegen de plannen om een nieuwe eersteklasser uit de grond te stampen in of een bestaande te verhuizen naar Antwerpen, vragen de Antwerpfans aan het stadsbestuur ook om na het faillissement van Beerschot voluit steun te bieden aan hun club, die momenteel in tweede klasse uitkomt en net als Beerschot de voorbije jaren met financiële problemen kampte. De kwestie wordt ook nog besproken door de gemeenteraad. (Belga/EE)