De Kroatische voetbalbond moet een boete van 80.000 euro ophoesten voor het gedrag van de Kroatische supporters tijdens de EK-wedstrijd tegen Italië (1-1), donderdag 14 juni in het Poolse Poznan. Dat deelde de Europese voetbalfederatie UEFA mee.

De Kroaten toonden racistische symbolen, maakten apengeluiden richting Italië-spits Mario Balotelli en staken vuurwerk af.

Het is al de tweede boete voor Kroatië. Het gedrag van de supporters tijdens Kroatië-Ierland (3-1) kostte de bond 25.000 euro.

Maandag werd Kroatië met een 0-1 nederlaag tegen Spanje in de groepsfase uitgeschakeld. (Belga/INM)

De Kroatische supporters op Euro 2012:

De Kroatische voetbalbond moet een boete van 80.000 euro ophoesten voor het gedrag van de Kroatische supporters tijdens de EK-wedstrijd tegen Italië (1-1), donderdag 14 juni in het Poolse Poznan. Dat deelde de Europese voetbalfederatie UEFA mee. De Kroaten toonden racistische symbolen, maakten apengeluiden richting Italië-spits Mario Balotelli en staken vuurwerk af. Het is al de tweede boete voor Kroatië. Het gedrag van de supporters tijdens Kroatië-Ierland (3-1) kostte de bond 25.000 euro. Maandag werd Kroatië met een 0-1 nederlaag tegen Spanje in de groepsfase uitgeschakeld. (Belga/INM)De Kroatische supporters op Euro 2012: