Lierse SK geeft de hoop niet op dat het Stein Huysegems nog dit kalenderjaar zal kunnen opstellen. De Belgische voetbalbond is akkoord gegaan met het voorstel om een arbitragecommissie ad hoc op te richten. Die commissie neemt een definitieve beslissing volgende week donderdag.

Stein Huysegems maakte afgelopen zomer in onderling overleg een einde aan zijn contract bij Genk. Begin september tekende hij een prestatiegerichte overeenkomst van één seizoen bij Lierse. Toch kwam hij nog niet in actie voor zijn ex-club. De Belgische voetbalbond (KBVB) verklaarde hem niet speelgerechtigd tot 1 januari 2012 omdat zijn contract in Genk pas na 30 juni was ontbonden.

Lierse betwist die beslissing van de KBVB. Omdat een procedure voor het TAS, het internationaal sporttribunaal in Lausanne, te lang duurt, te duur is en alleen over internationale geschillen gaat, bepleitte Lierse bij de KBVB de oprichting van een gelijkaardige arbitragecommissie binnen de voetbalbond. Op dat voorstel is de KBVB nu ingegaan.

Zowel Lierse als de KBVB zullen nu een 'arbiter' kiezen. Voor Lierse wordt dat Chris Engels, professor arbeidsrecht aan de KU Leuven. Beide arbiters zullen samen een derde arbiter kiezen. Het drietal zal precies over een week zijn conclusies pleiten. Donderdag 20 oktober 2011 valt dan de definitieve beslissing.

"Ik ben tevreden met deze beslissing", zegt Jesse De Preter, de CEO van Lierse. "Mogelijk kunnen in de toekomst nog zaken op deze manier worden opgelost. Zo'n commissie werkt snel en efficiënt. Binnen de negen kalenderdagen heb je een beslissing die niet meer kan worden aangevallen en onmiddellijk uitvoerbaar is. We hebben vertrouwen in een goede afloop."

Jan Hauspie

Lierse SK geeft de hoop niet op dat het Stein Huysegems nog dit kalenderjaar zal kunnen opstellen. De Belgische voetbalbond is akkoord gegaan met het voorstel om een arbitragecommissie ad hoc op te richten. Die commissie neemt een definitieve beslissing volgende week donderdag. Stein Huysegems maakte afgelopen zomer in onderling overleg een einde aan zijn contract bij Genk. Begin september tekende hij een prestatiegerichte overeenkomst van één seizoen bij Lierse. Toch kwam hij nog niet in actie voor zijn ex-club. De Belgische voetbalbond (KBVB) verklaarde hem niet speelgerechtigd tot 1 januari 2012 omdat zijn contract in Genk pas na 30 juni was ontbonden. Lierse betwist die beslissing van de KBVB. Omdat een procedure voor het TAS, het internationaal sporttribunaal in Lausanne, te lang duurt, te duur is en alleen over internationale geschillen gaat, bepleitte Lierse bij de KBVB de oprichting van een gelijkaardige arbitragecommissie binnen de voetbalbond. Op dat voorstel is de KBVB nu ingegaan. Zowel Lierse als de KBVB zullen nu een 'arbiter' kiezen. Voor Lierse wordt dat Chris Engels, professor arbeidsrecht aan de KU Leuven. Beide arbiters zullen samen een derde arbiter kiezen. Het drietal zal precies over een week zijn conclusies pleiten. Donderdag 20 oktober 2011 valt dan de definitieve beslissing. "Ik ben tevreden met deze beslissing", zegt Jesse De Preter, de CEO van Lierse. "Mogelijk kunnen in de toekomst nog zaken op deze manier worden opgelost. Zo'n commissie werkt snel en efficiënt. Binnen de negen kalenderdagen heb je een beslissing die niet meer kan worden aangevallen en onmiddellijk uitvoerbaar is. We hebben vertrouwen in een goede afloop." Jan Hauspie