De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gaat samen met een aantal partijen Amsterdam bij de Europese voetbalunie (UEFA) voordragen als een van de speelsteden voor het EK voetbal van 2020, dat over heel Europa zal plaatsvinden.

De voetbalbond en de partners - het ministerie van Sport, de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA en Schiphol Group - brengen daartoe het zogenoemde BID2020 uit. Dat maakte de KNVB woensdag bekend.

De KNVB had in september al zijn interesse kenbaar gemaakt. Na onderzoek is ervoor gekozen te mikken op de organisatie van drie groepswedstrijden en één duel uit de achtste finales.

13 landen

Euro 2020 zal in 13 stadions in 13 steden in 13 verschillende landen worden gespeeld, een idee van UEFA-voorzitter Michel Platini. Voor België is Brussel kandidaat. Op 19 september maakt de UEFA bekend welke steden in 2020 het EK zullen organiseren.

Eerder op de dag liet de Tsjechische voetbalbond weten te passen voor de organisatie van het EK 2020. Om te voldoen aan de vereisten van de UEFA, moet een kandidaat-organisator voor het EK 2020 beschikken over een modern stadion dat plaatsbiedt aan minstens 30.000 mensen.

De Tsjechische voetbalbond keek daarvoor naar de Eden Arena in Praag. De thuishaven van de nationale ploeg en Slavia Praag heeft vandaag 21.000 zitjes. Overleg tussen alle betrokken partijen, onder meer over de financiering, draaide evenwel op niets uit. Ook de optie om een volledig nieuw stadion te bouwen, werd na tegenstand vanuit politieke hoek van tafel geveegd.

'Dit is een gemiste kans voor Praag, de hele Tsjechische republiek en alle voetbalfans', reageerde bondsvoorzitter Miroslav Pelta ontgoocheld. (Belga/KVDA)

De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gaat samen met een aantal partijen Amsterdam bij de Europese voetbalunie (UEFA) voordragen als een van de speelsteden voor het EK voetbal van 2020, dat over heel Europa zal plaatsvinden. De voetbalbond en de partners - het ministerie van Sport, de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA en Schiphol Group - brengen daartoe het zogenoemde BID2020 uit. Dat maakte de KNVB woensdag bekend. De KNVB had in september al zijn interesse kenbaar gemaakt. Na onderzoek is ervoor gekozen te mikken op de organisatie van drie groepswedstrijden en één duel uit de achtste finales. 13 landen Euro 2020 zal in 13 stadions in 13 steden in 13 verschillende landen worden gespeeld, een idee van UEFA-voorzitter Michel Platini. Voor België is Brussel kandidaat. Op 19 september maakt de UEFA bekend welke steden in 2020 het EK zullen organiseren. Eerder op de dag liet de Tsjechische voetbalbond weten te passen voor de organisatie van het EK 2020. Om te voldoen aan de vereisten van de UEFA, moet een kandidaat-organisator voor het EK 2020 beschikken over een modern stadion dat plaatsbiedt aan minstens 30.000 mensen. De Tsjechische voetbalbond keek daarvoor naar de Eden Arena in Praag. De thuishaven van de nationale ploeg en Slavia Praag heeft vandaag 21.000 zitjes. Overleg tussen alle betrokken partijen, onder meer over de financiering, draaide evenwel op niets uit. Ook de optie om een volledig nieuw stadion te bouwen, werd na tegenstand vanuit politieke hoek van tafel geveegd. 'Dit is een gemiste kans voor Praag, de hele Tsjechische republiek en alle voetbalfans', reageerde bondsvoorzitter Miroslav Pelta ontgoocheld. (Belga/KVDA)