Veel heeft te maken met de prijzen voor deze oefeninterland: minstens 50 euro per stuk. Bovendien kan er op Old Trafford 75.000 man binnen, dat vul je niet zomaar. Volgens de BBC is nog maar de helft van de tickets verkocht.

Dat is opmerkelijk want het is van 2008 geleden dat het Engelse publiek de twee beste voetballers van deze generatie live aan het werk kon zien. Toen ontving Man U - met Cristiano Ronaldo nog in de rangen- in de Champions League het FC Barcelona van de toen twintigjarige Lionel Messi.

Het kan nochtans een interessant duel (aftrap dinsdag om 20u45) worden tussen Argentinië en Portugal. Messi en Ronaldo zijn, zoals bijna ieder jaar, de grootste kandidaten om op 12 januari de Gouden Bal in ontvangst te nemen van de FIFA. Een knalprestatie in dit prestigeduel kan daarbij helpen het ultieme duwtje in de rug te geven voor hun kandidatuur.

Ophef

Vorige week ontstond er nog tumult na een artikel van de Spaanse voetbaldeskundige Guillem Balague in het Britse The Telegraph. De journalist schreef dat Ronaldo bij Real Madrid een 'koosnaampje' gebruikt voor zijn aartsrivaal: motherfucker. Ook zouden er in de kleedkamer van Real voortdurend grapjes over Messi worden gemaakt, waarbij de Argentijn van Barcelona wordt omschreven als het schoothondje van Ronaldo.

De Portugees liet op zijn Facebookpagina weten dat daar niks van aan is. 'Ik heb enorm veel respect voor al mijn professionele collega's en Messi is uiteraard geen uitzondering. Er klopt niets van de beweringen en mijn advocaat zal dit aanpakken.'

Messi en Di Maria., BELGAIMAGE
Messi en Di Maria. © BELGAIMAGE

Di Maria

De oefenpot is niet enkel voor Messi en Ronaldo van belang, ook Angel Di María zal zich ongetwijfeld willen tonen in zijn nieuwe thuisbasis. Deze zomer werd de Argentijnse linkspoot voor een recordbedrag (75 miljoen euro) naar Manchester gehaald. Na een sterke start van het seizoen, zakte de snelle dribbelaar wat weg.

Bij Argentinië is Di Maria de voorbije jaren stilaan uitgegroeid tot een onmisbare pion in steun van godenkind Messi. Hij zorgt ervoor dat niet alle balast op diens schouders gelegd wordt. Di Maria kan op Old Trafford trouwens optreden als grote verzoener, want bij Real Madrid kon hij het zeer goed vinden met CR7 en bij de Argentijnse nationale ploeg is hij heel close met Messi.

Veel heeft te maken met de prijzen voor deze oefeninterland: minstens 50 euro per stuk. Bovendien kan er op Old Trafford 75.000 man binnen, dat vul je niet zomaar. Volgens de BBC is nog maar de helft van de tickets verkocht. Dat is opmerkelijk want het is van 2008 geleden dat het Engelse publiek de twee beste voetballers van deze generatie live aan het werk kon zien. Toen ontving Man U - met Cristiano Ronaldo nog in de rangen- in de Champions League het FC Barcelona van de toen twintigjarige Lionel Messi.Het kan nochtans een interessant duel (aftrap dinsdag om 20u45) worden tussen Argentinië en Portugal. Messi en Ronaldo zijn, zoals bijna ieder jaar, de grootste kandidaten om op 12 januari de Gouden Bal in ontvangst te nemen van de FIFA. Een knalprestatie in dit prestigeduel kan daarbij helpen het ultieme duwtje in de rug te geven voor hun kandidatuur.Vorige week ontstond er nog tumult na een artikel van de Spaanse voetbaldeskundige Guillem Balague in het Britse The Telegraph. De journalist schreef dat Ronaldo bij Real Madrid een 'koosnaampje' gebruikt voor zijn aartsrivaal: motherfucker. Ook zouden er in de kleedkamer van Real voortdurend grapjes over Messi worden gemaakt, waarbij de Argentijn van Barcelona wordt omschreven als het schoothondje van Ronaldo. De Portugees liet op zijn Facebookpagina weten dat daar niks van aan is. 'Ik heb enorm veel respect voor al mijn professionele collega's en Messi is uiteraard geen uitzondering. Er klopt niets van de beweringen en mijn advocaat zal dit aanpakken.'De oefenpot is niet enkel voor Messi en Ronaldo van belang, ook Angel Di María zal zich ongetwijfeld willen tonen in zijn nieuwe thuisbasis. Deze zomer werd de Argentijnse linkspoot voor een recordbedrag (75 miljoen euro) naar Manchester gehaald. Na een sterke start van het seizoen, zakte de snelle dribbelaar wat weg. Bij Argentinië is Di Maria de voorbije jaren stilaan uitgegroeid tot een onmisbare pion in steun van godenkind Messi. Hij zorgt ervoor dat niet alle balast op diens schouders gelegd wordt. Di Maria kan op Old Trafford trouwens optreden als grote verzoener, want bij Real Madrid kon hij het zeer goed vinden met CR7 en bij de Argentijnse nationale ploeg is hij heel close met Messi.