Argentinië verslaat Brazilië in finale Copa America

Argentinië heeft in de finale van de Copa America in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro de Braziliaanse titelverdediger verslagen met 1-0. Lionel Messi heeft daarmee eindelijk zijn eerste grote prijs met zijn land binnengehaald. Na drie eerder verloren finales was het nu wel raak in het Zuid-Amerikaanse kampioenschap.

De Argentijnen kwamen in de eerste helft op voorsprong via Angél Di Maria die in de 22ste minuut na een dieptepass van Rodrigo De Paul de bal over de Braziliaanse keeper Ederson in het doel wipte. De vroege treffer bleek uiteindelijk de winnende te zijn, want beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren.

De overwinning van Argentinië was een bijzondere triomf voor Barcelonaspeler Messi die zijn allereerste grote titel met de ‘Albiceleste’ binnenhaalde. De sterspeler, die een open kans miste met nog twee minuten te gaan, eindigde het toernooi als medetopscorer met vier doelpunten. Hij werd samen met de Braziliaan Neymar verkozen tot beste speler van de Copa.