Anderlecht staat donderdagavond voor een aartsmoeilijke opdracht: de 0-3 thuisnederlaag tegen Ajax in de 16e finales van de Europa League proberen recht te trekken in de Amsterdam ArenA. Trainer Ariël Jacobs gelooft er nog in.

"Het is en blijft voetbal en we zullen er alles aan doen," zegt Jacobs op de clubsite.

"We staan niet in een makkelijke positie, daar moeten we eerlijk in zijn. We moeten er het maximum proberen uit te halen, maar tegelijkertijd moeten we objectief en realistische zijn: voetbal blijft onvoorspelbaar en is geen exacte wetenschap, maar de 0-3 is wel de realiteit".

Jacobs vraagt van zijn spelers dat ze er nog eens 90 minuten volledig voor gaan. "We moeten de heenmatch vergeten en donderdag vanaf nul beginnen. Ik weet niet of Ajax zou gaan twijfelen, mochten we snel op een 0-1 voorsprong komen."

De Anderlecht-coach kan in Amsterdam alvast geen beroep doen op Jonathan Legear (knie) en Mbark Boussoufa (ziek).

Ajax - Anderlecht wordt om 21u05 afgetrapt en is live te volgen op Canvas.

Anderlecht staat donderdagavond voor een aartsmoeilijke opdracht: de 0-3 thuisnederlaag tegen Ajax in de 16e finales van de Europa League proberen recht te trekken in de Amsterdam ArenA. Trainer Ariël Jacobs gelooft er nog in. "Het is en blijft voetbal en we zullen er alles aan doen," zegt Jacobs op de clubsite. "We staan niet in een makkelijke positie, daar moeten we eerlijk in zijn. We moeten er het maximum proberen uit te halen, maar tegelijkertijd moeten we objectief en realistische zijn: voetbal blijft onvoorspelbaar en is geen exacte wetenschap, maar de 0-3 is wel de realiteit". Jacobs vraagt van zijn spelers dat ze er nog eens 90 minuten volledig voor gaan. "We moeten de heenmatch vergeten en donderdag vanaf nul beginnen. Ik weet niet of Ajax zou gaan twijfelen, mochten we snel op een 0-1 voorsprong komen." De Anderlecht-coach kan in Amsterdam alvast geen beroep doen op Jonathan Legear (knie) en Mbark Boussoufa (ziek).