Ariël Jacobs, tot vorige maand op de bank bij Anderlecht, wordt de nieuwe trainer van FC Kopenhagen. Jacobs krijgt in de Deense hoofdstad een contract voor twee jaar. Onze landgenoot volgt bij Kopenhagen Carsten Jensen op, die sportief directeur blijft bij de club. "Ariël Jacobs past in het profiel dat we zochten. Hij heeft veel ervaring na jaren in de Belgische competitie, waarin hij sterke resultaten neerzette. Hier moet hij de positie van Kopenhagen als toonaangevende club van Scandinavië verstevigen", reageert administratief directeur Anders Horsholt.

Nieuwe uitdaging voor Ariël Jacobs

Ariël Jacobs spreekt alvast met veel sympathie over zijn nieuwe club. "Toen Kopenhagen kwam aankloppen, ben ik meteen dieper beginnen nadenken. De eerste contacten met de club dateren van drie à vier weken geleden, vorige week is alles in een stroomversnelling gekomen", verklaarde de 58-jarige Diegemnaar.

"Ik kan Kopenhagen wat vergelijken met Anderlecht. Ik ben die druk gewoon van bij Anderlecht. De ambitites in Brussel waren exact dezelfde. Het is nu aan mij om het samen met de staf en de spelers waar te maken", aldus Jacobs, die verklaarde geen nieuwe spelers mee te nemen.

"Een club is belangrijker dan een trainer, een coach is slechts een voorbijganger. Alle trainers willen ook winnen en het beste voetbal spelen, maar dat lukt niet altijd. Het belangrijkste is dat de traditie en de clubcultuur behouden worden, ik kan mijn eigen accenten wel toevoegen", klonk het.

FC Kopenhagen eindigde afgelopen seizoen tweede in de Deense competitie en won de Beker. Het plaatste zich voor de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League, waar Club Brugge een mogelijke tegenstander is.

De 58-jarige Jacobs veroverde afgelopen seizoen zijn tweede landstitel met Anderlecht, maar besloot om na 4,5 jaar bij Paars-Wit zijn aflopende contract niet te verlengen. In Brussel werd hij opgevolgd door de Nederlander John van den Brom. (Belga/INM)

Ariël Jacobs, tot vorige maand op de bank bij Anderlecht, wordt de nieuwe trainer van FC Kopenhagen. Jacobs krijgt in de Deense hoofdstad een contract voor twee jaar. Onze landgenoot volgt bij Kopenhagen Carsten Jensen op, die sportief directeur blijft bij de club. "Ariël Jacobs past in het profiel dat we zochten. Hij heeft veel ervaring na jaren in de Belgische competitie, waarin hij sterke resultaten neerzette. Hier moet hij de positie van Kopenhagen als toonaangevende club van Scandinavië verstevigen", reageert administratief directeur Anders Horsholt. Nieuwe uitdaging voor Ariël Jacobs Ariël Jacobs spreekt alvast met veel sympathie over zijn nieuwe club. "Toen Kopenhagen kwam aankloppen, ben ik meteen dieper beginnen nadenken. De eerste contacten met de club dateren van drie à vier weken geleden, vorige week is alles in een stroomversnelling gekomen", verklaarde de 58-jarige Diegemnaar. "Ik kan Kopenhagen wat vergelijken met Anderlecht. Ik ben die druk gewoon van bij Anderlecht. De ambitites in Brussel waren exact dezelfde. Het is nu aan mij om het samen met de staf en de spelers waar te maken", aldus Jacobs, die verklaarde geen nieuwe spelers mee te nemen. "Een club is belangrijker dan een trainer, een coach is slechts een voorbijganger. Alle trainers willen ook winnen en het beste voetbal spelen, maar dat lukt niet altijd. Het belangrijkste is dat de traditie en de clubcultuur behouden worden, ik kan mijn eigen accenten wel toevoegen", klonk het. FC Kopenhagen eindigde afgelopen seizoen tweede in de Deense competitie en won de Beker. Het plaatste zich voor de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League, waar Club Brugge een mogelijke tegenstander is. De 58-jarige Jacobs veroverde afgelopen seizoen zijn tweede landstitel met Anderlecht, maar besloot om na 4,5 jaar bij Paars-Wit zijn aflopende contract niet te verlengen. In Brussel werd hij opgevolgd door de Nederlander John van den Brom. (Belga/INM)