Vriendschappelijke interland
De vriendschappelijke interland stond al weken bovenaan in het nieuws in de Engelse media. Zowel het ontslag van bondscoach Fabio Capello vier maanden voor het EK 2012 als de afgenomen kapiteinsband van verdediger John Terry's kapiteinsband bepaalde (enkelvoud) de sfeer rond het Engelse kamp. Interim-coach Stuart Pearce's ploeg begon sterk aan de wedstrijd met snel en creatief voetbal dat de Nederlanders vaak tot op hun eigen helft dwong. De afgedwongen kansen werden langs beide kanten niet omgezet in doelpunten. De ploegen gingen de rust in met een 0-0 gelijkstand.

WK-finalisten
Na de rust was het toch Oranje dat in Wembley aan het langste eind trok. De WK-finalisten stuurden bij Engels balverlies Arjen Robben vanop eigen helft weg. De middenvelder van Bayern München mocht ongehinderd meer dan een half veld oversteken en opende de score met een knap afstandsschot. Binnen de minuut kopte Klaas-Jan Huntelaar de 0-2 binnen op een voorzet van een doorgebroken Dirk Kuyt. Het kopduel resulteerde in een blessure voor verdediger Chris Smalling en Huntelaar.

Gelijkmaker
De Engelsen kwamen alsnog langszij wanneer Gary Cahill in de 85e minuut diep werd gestuurd door Leighton Baines. Cahill kapte zijn aanstormende verdediger simpel uit en plaatste de bal onder de Nederlandse keeper. Vijf minuten later combineerden de Engelsen heel mooi tussen alle Nederlanders aanvaller Ashley Young vrij. Met stijl stifte hij de bal over Nederland-doelman Maarten Stekelenburg. In de toegevoegde tijd maakte Arjen Robben in extremis nog de winning goal met een geplaatste bal in het zijnet buiten bereik van verdedigers en doelman Joe Hart die zijn eerste nederlaag in 17 interlands onderging. (SB)

Vriendschappelijke interland De vriendschappelijke interland stond al weken bovenaan in het nieuws in de Engelse media. Zowel het ontslag van bondscoach Fabio Capello vier maanden voor het EK 2012 als de afgenomen kapiteinsband van verdediger John Terry's kapiteinsband bepaalde (enkelvoud) de sfeer rond het Engelse kamp. Interim-coach Stuart Pearce's ploeg begon sterk aan de wedstrijd met snel en creatief voetbal dat de Nederlanders vaak tot op hun eigen helft dwong. De afgedwongen kansen werden langs beide kanten niet omgezet in doelpunten. De ploegen gingen de rust in met een 0-0 gelijkstand. WK-finalisten Na de rust was het toch Oranje dat in Wembley aan het langste eind trok. De WK-finalisten stuurden bij Engels balverlies Arjen Robben vanop eigen helft weg. De middenvelder van Bayern München mocht ongehinderd meer dan een half veld oversteken en opende de score met een knap afstandsschot. Binnen de minuut kopte Klaas-Jan Huntelaar de 0-2 binnen op een voorzet van een doorgebroken Dirk Kuyt. Het kopduel resulteerde in een blessure voor verdediger Chris Smalling en Huntelaar. Gelijkmaker De Engelsen kwamen alsnog langszij wanneer Gary Cahill in de 85e minuut diep werd gestuurd door Leighton Baines. Cahill kapte zijn aanstormende verdediger simpel uit en plaatste de bal onder de Nederlandse keeper. Vijf minuten later combineerden de Engelsen heel mooi tussen alle Nederlanders aanvaller Ashley Young vrij. Met stijl stifte hij de bal over Nederland-doelman Maarten Stekelenburg. In de toegevoegde tijd maakte Arjen Robben in extremis nog de winning goal met een geplaatste bal in het zijnet buiten bereik van verdedigers en doelman Joe Hart die zijn eerste nederlaag in 17 interlands onderging. (SB)